Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός: Έντονη δυσφορία λόγω καύσωνα και σκόνης - Πότε θα υποχωρήσει η ζέστη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 11:26 Καιρός: Έντονη δυσφορία λόγω καύσωνα και σκόνης - Πότε θα υποχωρήσει η ζέστη (φωτο intime)

Μια ακόμη ζεστή μέρα αναμένεται σήμερα, καθώς την Τετάρτη κορυφώνεται το νέο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας από την αρχή της εβδομάδας. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 ⁰C, κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί έντονο αίσθημα δυσφορίας θα δημιουργηθεί και πάλι, ιδίως στα αστικά κέντρα, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στα δυτικά της χώρας. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και υποχώρηση του καύσωνα αναμένεται από την Πέμπτη και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, όταν οι θερμοκρασίες θα επανέλθουν στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Σημειώνεται πως αυτές τις μέρες η θερμοκρασία βρίσκεται 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41-42 ⁰C, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37-38 ⁰C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39-40 ⁰C. Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν επίσης σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Ρόδο τους 38-39 ⁰C, στην Κρήτη τους 39-41 ⁰C, στις Κυκλάδες και στο Ιόνιο τους 36-37 ⁰C.

Την ίδια ώρα τις θερμές ώρες της Τετάρτης, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως, ορεινά ηπειρωτικά. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και για περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας.