Λαμία: Από διακοπές τα περισσότερα κρούσματα - Σχεδόν οι μισοί εμβολιασμένοι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 19:00 Λαμία: Από διακοπές τα περισσότερα κρούσματα - Σχεδόν οι μισοί εμβολιασμένοι

Τι έδειξαν τα rapid tests σε πλατεία Ελευθερίας και Γαλανέικα…

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στα rapid tests που πραγματοποίησαν οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ την Πέμπτη 12 Αυγούστου στη Λαμία, με τη συνεργασία του δήμου.

Αρκετά όμως ήταν και τα νέα κρούσματα που αποκαλύφθηκαν από τις δειγματοληψίες στην πλατεία Ελευθερίας και στο νέο σημείο στο δημοτικό πάρκινγκ στα Γαλανέικα. Οι περισσότεροι είχαν έρθει από διακοπές - κυρίως σε νησιά - ενώ σχεδόν οι μισοί ήταν εμβολιασμένοι.

Ειδικότερα, στην πλατεία Ελευθερίας, έγιναν 226 γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του sars-cov-2 και βρέθηκαν οκτώ (8) θετικά (ποσοστό θετικότητας 3,54%) με τις ηλικίες τους μεταξύ 8 και 37 ετών.

Έξι (6) από αυτά βρισκόντουσαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα σε διακοπές (κυρίως σε νησιά), ενώ τα πέντε (5) είναι εμβολιασμένα και τα περισσότερα ασυμπτωματικά. Συνολικά οι πέντε από τους οκτώ είναι ασυμπτωματικοί. Τα μισά (4) αφορούν ενδοοικογενειακή διασπορά. Δύο (2) ανέφεραν και θετικό self test.

Στα Γαλανέικα (Αλύτρωτων Πατρίδων και Αγίας Παρασκευής), έγιναν 187 τεστ και βρέθηκαν τέσσερα (4) θετικά (2,14%) με ηλικίες 8 έως 26 ετών.

Τα τρία αναφέρουν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και είναι ασυμπτωματικά, ενώ το τέταρτο είχε ήπια συμπτώματα.

Διαβάστε ΕΔΩ τις παρατηρήσεις του Αντιδημάρχου Δημόσιας Υγείας Λαμιέων Παναγιώτη Στασινού, σχετικά με τους εμβολιασμένους συμπολίτες μας που βρίσκονται θετικοί και γιατί δεν ανησυχεί από αυτό, ενώ συμβουλεύει να εμβολιαστούν όσοι βρίσκονται σε κινητικότητα ή έχουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα.

Δείτε το πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στο Δήμο Λαμιέων για την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Αυγούστου:

Παρασκευή 13 Αυγούστου

-Πλατεία Ελευθερίας

  09:00’-13:00’

-Γαλανέικα (ΝΕΟ ΣΗΜΕΙΟ δειγματοληψίας-Δημοτικό πάρκινγκ-Αλύτρωτων Πατρίδων και Αγίας Παρασκευής-αυτοκίνητα και πεζοί)

  09:30’-16:30’

-Οδός Φιλίας

  10:30’-14:30’

Σάββατο 14 Αυγούστου

-Γαλανέικα (ΝΕΟ ΣΗΜΕΙΟ δειγματοληψίας-Δημοτικό πάρκινγκ-Αλύτρωτων Πατρίδων και Αγίας Παρασκευής-αυτοκίνητα και πεζοί)

  09:30’-16:30’

Προσαρμοσμένη αναζήτηση