Εκοιμήθη ο Εφημέριος της Αγίας Παρασκευής Σφαγείων π. Παναγιώτης Γοργογιάννης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 08:51 Εκοιμήθη ο Εφημέριος της Αγίας Παρασκευής Σφαγείων π. Παναγιώτης Γοργογιάννης

Πένθος στη Μητρόπολη Φθιώτιδας και στην Κοινότητα της Αγίας Παρασκευής...

Εκοιμήθη σήμερα το πρωί, μία ημέρα μετά την Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και την ονομαστική του Εορτή και μετά από ολιγόμηνη ασθένεια ο εν ενεργεία Εφημέριος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής του ομωνύμου προαστίου της πόλεως Λαμίας (Σφαγεία) π. Παναγιώτης Γοργογιάννης σε ηλικία 74 ετών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών πληροφορηθείς την κοίμηση του στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Μαρτυρικής πόλεως Υπάτης όπου τελούσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη της Συνάξεως των Αγίων της Υπάτης ετέλεσε Αρχιερατικό τρισάγιο και με συγκίνηση προσευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Παναγιώτη θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών την Τρίτη 17 Αυγούστου στις 11:30 π.μ. στον Ιερό Ναό που διηκόνισε με αγάπη και φόβο Θεού πάνω από 20 χρόνια, την Αγία Παρασκευή Σφαγείων.

Ο μακαριστός π. Παναγιώτης Γοργογιάννης γενήθηκε και μεγάλωσε στο ορεινό μπαλκόνι της Ρούμελης, το όμορφο Κουμαρίτσι Φθιώτιδος το έτος 1947.

Οι ευσεβείς γονείς του Γεώργιος και Μαρία του εδίδαξαν το Ορθόδοξο ήθος και την εν Χριστώ ζωή και παιδεία.

Παντρεύτηκε την αγαπημένη του Πρεσβυτέρα Ελένη Γοργογιάννη με την οποία απέκτησε 3 κόρες, οι οποίες τους χάρισαν 9  εγγόνια, κάνοντας οι ίδιες ευλογημένες οικογένειες, η μία μάλιστα είναι Πρεσβυτέρα σύζυγος του στρατιωτικού Ιερέως π. Σεραφείμ Καλτσοκαλά.

Χειροτονήθηκε το έτος 1993 Διάκονος και Πρεσβύτερος υπό των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού διακονώντας με ένθερμο ζήλο και αγάπη Χριστού, αρχικά την Ενορία της Μοσχοκαρυάς στην Δυτική Φθιώτιδα και έπειτα από το 2000 στην Ενορία της Αγίας Παρασκευής Σφαγείων.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση