Έτοιμα για το πρώτο κουδούνι τα σχολεία στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 07:30 Έτοιμα για το πρώτο κουδούνι τα σχολεία στη Φθιώτιδα

Πλήρης κάλυψη από εκπαιδευτικούς τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενόψει της 13ης Σεπτεμβρίου…

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων με την 1η Σεπτεμβρίου να λογίζεται ως η πρώτη ημέρα έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2021-2022.

Με την επιστροφή των εκπαιδευτικών στη θέση τους και την καταγραφή των πραγματικών ελλείψεων, αλλά και των αναγκαίων παρεμβάσεων στους χώρους, ο χρόνος θα μετρά αντίστροφα ως τις 13 Σεπτεμβρίου, όταν θα γίνουν και οι αγιασμοί του νέου έτους.

Οδηγίες και self test

Φέτος υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο μπορούν να παραλάβουν δύο αυτοδιαγνωστικά (σελφ) τεστ από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων), ως την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, τα οποία θα διενεργήσουν ως εξής: ένα προ της ανάληψης υπηρεσίας στη σχολική τους μονάδα την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, και ένα δεύτερο πριν προσέλθουν στα σχολεία την επόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Κάλυψη των κενών στη Φθιώτιδα

Προσπερνώντας τα όποια εμπόδια έβαλε στην διά ζώσης εκπαίδευση ο κορωνοϊός, φέτος φαίνεται, τουλάχιστον με τα στοιχεία που έχουμε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ότι έχουμε επάρκεια εκπαιδευτικών, μόνιμων, νεοδιοριζόμενων και αναπληρωτών, προκειμένου να ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα.

(Οι Διευθύντριες Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας, Παναγιώτα Χουλιάρα - Σιδερά και Δευτεροβάθμιας, Δήμητρα Τσιάκα)

«Αν τα σχολεία ξεκινούσαν αύριο το πρωί, κάθε τάξη θα είχε το δάσκαλο της», λέει με σιγουριά στο LamiaReport, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Παναγιώτα Χουλιάρα - Σιδερά. «Έγινε συστηματική και πολύωρη δουλειά όλο το καλοκαίρι και έχουμε σχεδόν απόλυτη κάλυψη των κενών που φτάνει το 95%», συμπληρώνει η κα Χουλιάρα, που είδε όλους τους νεοδιοριζόμενους (πλην ενός) να αναλαμβάνουν καθήκοντα, ενώ καλύφθηκαν ήδη τα 44 από τα 48 κενά που είχαν δοθεί.

«Μόνο οι ανθρώπινοι απρόβλεπτοι παράγοντες μπορούν να δημιουργήσουν κάποια κενά, ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη να αντιμετωπιστούν άμεσα κι αυτές οι καταστάσεις», μας λέει η κα Χουλιάρα, που αναφέρθηκε επίσης στην επαρκή διάθεση αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη αναγκών στην παράλληλη στήριξη και την κάλυψη των θέσεων ειδικού και βοηθητικού προσωπικού.

Να συμπληρώσουμε ότι με πρόσκληση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εν συνεχεία Απόφασή της, καλύφθηκαν τα κενά Διευθυντών σε 11 σχολεία και ειδικότερα στο, Δ.Σ. ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΩΝ, 10ο Δ.Σ. ΛΑΜΙΑΣ, Δ.Σ. ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ, Δ.Σ. ΜΩΛΟΥ (από υποδιευθυντές), 1ο Δ.Σ ΕΧΙΝΑΙΩΝ, Δ.Σ. Ν.ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, Δ.Σ.ΟΜΒΡΙΑΚΗΣ, 7ο Δ.Σ. ΛΑΜΙΑΣ, 13ο Δ.Σ. ΛΑΜΙΑΣ, 15ο Δ.Σ. ΛΑΜΙΑΣ, 2ο Δ.Σ. ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ (από εκπαιδευτικούς που είχαν τα ανάλογα προσόντα).

Ευχάριστα είναι επίσης τα νέα και από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας σύμφωνα με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Δήμητρα Τσιάκα. «Είμαστε πανέτοιμοι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συνέπεια της πολύ καλής και μεθοδικής δουλειάς που έγινε όλο το καλοκαίρι. Αν προκύψουν κάποια ελάχιστα κενά θα είναι από κάποιο απρόοπτο ανθρώπινο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, αναφέρω χαρακτηριστικά όμως ότι σε κάποιες ειδικότητες έχουμε υπερκαλυφτεί».

Όπως λέει στο LamiaReport η κα Τσιάκα μέσα στον Αύγουστο ορκίστηκαν και οι 50 νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί, ενώ κάνοντας χρήση της ειδικής οδηγίας του Υπουργείου ορκίστηκαν και δύο επιπλέον άτομα που διορίστηκαν σε απομακρυσμένες νησιώτικες περιοχές και θα αναλάβουν εκεί μαθήματα από 13 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα ενισχύθηκαν με 72 αναπληρωτές, ενώ κατόπιν πρόσκλησή της κας Τσιάκα καλύφθηκαν τα κενά σε Διευθυντές σε πέντε σχολικές μονάδες ήτοι στο Λύκειο Υπάτης και στα Γυμνάσια, Λιανοκλαδίου, Δομοκού, Ραχών και Ελάτειας.

Καλή σχολική χρονιά!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση