Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έφυγε» ο γνωστός Λαμιώτης Γιώργος Τσαντήλας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 08:12 «Έφυγε» ο γνωστός Λαμιώτης Γιώργος Τσαντήλας

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 4:00΄ το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

Ο Γιώργος Τσαντήλας ήταν γέννημα θρέμμα του κέντρου της Λαμίας και αγαπούσε ιδιαίτερα τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, όπως και τους συμπατριώτες του.

Είχε σπουδάσει Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός στο Πανεπιστημίου της Γένοβας στην Ιταλία.

Ο Γιώργος Τσαντήλας διετέλεσε για πάρα πολλά χρόνια Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών του Νομού Φθιώτιδας.

Ήταν παντρεμένος με την Βίκυ Καροπούλου, τη γνωστή Καθηγήτρια Σωματικής Αγωγής, η οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο θρυλικό "Μουστάκειο" της Λαμίας.

Μαζί απέκτησαν δυο παιδιά, τον Θάνο Τσαντήλα, Δικηγόρο Λαμίας και νυν Διοικητή του ΓΝ Λιβαδειάς – ΓΝ Θηβών, και τον Χρήστο Τσαντήλα, Προϊστάμενο Λογιστηρίου της Nexans Ελλάς.

Ο Γιώργος Τσαντήλας ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός όχι μόνο στη Λαμία, αλλά σε όλη τη Φθιώτιδα. Αγάπησε τον τόπο του και προσέφερε πολλά σε αυτόν μέσα από τις θέσεις που υπηρέτησε με ήθος και μεράκι. Βοηθούσε πολύ κόσμο και είχε μεγάλη κοινωνική προσφορά, κρατώντας πάντα χαμηλό προφίλ.

Είχε ένα μεγάλο πάθος από νεαρή ηλικία που παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του. Αυτό ήταν ο σχεδιασμός μοντέλων αυτοκινήτων. Μάλιστα είχε σχεδιάσει και συμμετάσχει στην κατασκευή του πρώτου μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου, το οποίο είχε λάβει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα autocross 1987-1988. Ο ίδιος την περίοδο 1991 - 1992 είχε εθελοντικά συνεργαστεί με την γνωστή εταιρεία NAMCO AE, που είχε την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, για το σχεδιασμό του γνωστού μοντέλου αυτοκινήτου Pony - Ford.

Η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Τσαντήλα θα τελεστεί την Παρασκευή 3-9-2021, στις 4:00΄ το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Λαμία.