Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: 17 Σεπτεμβρίου επανασυντονίζουμε τους δέκτες για το τηλεοπτικό σήμα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 07:10 Φθιώτιδα: 17 Σεπτεμβρίου επανασυντονίζουμε τους δέκτες για το τηλεοπτικό σήμα

Τελευταία από τις περιοχές της χώρας, θα μεταβεί η περιοχή της Φθιώτιδας στις νέες συχνότητες για το τηλεοπτικό σήμα, που περιγράφει ΚΥΑ και το σχετικό χρονοδιάγραμμα ΕΡΤ και Digea.

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου 2021, η εταιρεία Digea θα προχωρήσει τη μετάβαση στις τελικές, διεθνώς κατοχυρωμένες, συχνότητες εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, τμήμα του νομού Φωκίδας και της Βόρειας Εύβοιας.

Τα κέντρα εκπομπής θα είναι σε Αταλάντη, Δαμάστα, Λιχάδα και Χλωμό.

Όσοι κάτοικοι λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό σήμα από τα ανωτέρω κέντρα εκπομπής, θα χρειαστεί στις17 Σεπτεμβρίου2021 να επανασυντονίσουν το δέκτη τους (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή),καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες.

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο ευρωπαϊκής απόφασης για διάθεση της ζώνης φάσματος των 700 MHz, που σήμερα χρησιμοποιείται από την ψηφιακή τηλεόραση, στην ανάπτυξη του δικτύου 5G από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Οι νέες συχνότητες θα είναι οι παρακάτω (οι δέκτες συντονίζονται αυτόματα από την σχετική εντολή από το μενού):