ΜΕΘ Κορωνοϊού: Διασωληνώθηκε 54χρονος Λαμιώτης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 08:26 ΜΕΘ Κορωνοϊού: Διασωληνώθηκε 54χρονος Λαμιώτης

Αυξάνονται τα κρούσματα και οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Λαμίας…

Καταστάσεις 3ου κύματος, βιώνει από αρχές Αυγούστου, η ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας, με τα κρεβάτια (6 τον αριθμό) να είναι όλα γεμάτα, ενώ κάθε φορά που κάποια θέση αδειάζει, μέσα σε λίγες ώρες ξαναγεμίζει από άλλον ασθενή!

Μία 60χρονη ασθενής από την Αταλάντη, μας έδωσε αρχικά την ευχάριστη είδηση ότι βγήκε νικήτρια από τη ΜΕΘ μετά από ένα σχεδόν μήνα σε αυτή (από τις 9/8) και νοσηλεύεται πλέον στην Κλινική Covid (Ήπιας Νοσηλείας). Δυστυχώς όμως ήταν θέμα ωρών το κρεβάτι να καλυφθεί από άλλον ασθενή, η κατάσταση του οποίου παρουσίασε επιδείνωση από την covid-19.

Αρχικά από 59χρονο επίσης από την Αταλάντη που παρακολουθήθηκε για ένα 24ωρο κι επέστρεψε στην Κλινική και στη συνέχεια από 54χρονο Λαμιώτη, ο οποίος χρειάστηκε ξημερώματα Δευτέρας (6/9) να διασωληνωθεί.

Αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ Κορωνοϊού νοσηλεύονται τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες με ηλικίες από 53 έως 89 ετών και διάμεση τιμή τα 67 έτη.

Την ίδια ώρα στο Πέτρινο κτίριο στην Κλινική Ήπιας Νοσηλείας, έχουμε 21 ασθενείς (+5 μέσα στο Σαββατοκύριακο) με ηλικίες από 42 έως 99 ετών και διάμεση ηλικία τα 76 έτη. Από αυτούς οι εννέα (9) είναι από τη Λαμία (τόπος κατοικίας), τρεις (3) από Αταλάντη και οι άλλοι εννέα (9) από Λιβανάτες, Μαρτίνο, Καμένα Βούρλα, Άγιο Κων/νο, Σπερχειάδα, Άγιο Σώστη, Μακρακώμη, Ράχες και Αθήνα.

Ακόμη πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη δύο (2) θάνατοι ηλικιωμένων ατόμων. Μόνο αυτό το μήνα έχουν σημειωθεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας πέντε (5) θάνατοι, ενώ στο διάστημα 2 Ιουνίου - 31 Αυγούστου, είχαμε άλλους 35. Γενικά η Εύβοια δοκιμάζεται σκληρά σε αυτό το 4ο κύμα καταγράφοντας 22 θανάτους από τις 13 Αυγούστου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση