Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος κληρικός στην εκκλησία της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 08:04 Νέος κληρικός στην εκκλησία της Φθιώτιδας

Την εις πρεσβύτερον χειροτονία ενός ακόμη νέου κληρικού τέλεσε το πρωί της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου 2021, στον Μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο ιεροδιάκονος π. Δημήτριος Μώρης, αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Στυλίδος, υιός κατά σάρκα του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεμιστοκλή Μώρη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Κάστρου Λαμίας, έλαβε τον β´ βαθμό της ιερωσύνης και μαζί και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Ο π. Δημήτριος θα εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες της Μονής της μετανοίας του, της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Στυλίδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, απάλλαξε των διοικητικών του καθηκόντων από τον Ναό του Αγίου Αθανασίου τον πολιό γέροντα Πρωτ. π. Βασίλειο Θεοδοσίου, απονέμοντας του και σχετική διάκριση μετά Ευεργετηρίου Γράμματος για την εξηκονταετή και πλέον ιερατική του διακονία και προέβη στον διορισμό  του νέου Προϊσταμένου του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δαμασκηνού Ξηρομερίτη, Εφημερίου του Ναού, επιστημονικού συνεργάτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν: η Δήμαρχος Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων της Ανατολικής Φθιώτιδος, καθώς και συγγενείς και φίλοι του π. Δημητρίου.

Σήμερα, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, ο κ. Συμεών και πάλι βρέθηκε στην Ανατολική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στην Ιστορική Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράϊδας Στυλίδος επί τη αναμνήσει του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ