Αναβαθμίζεται το Πάρκο του Λαού και η Δημοτική Αγορά Στυλίδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 12:46 Αναβαθμίζεται το Πάρκο του Λαού και η Δημοτική Αγορά Στυλίδας

Προγραμματική σύμβαση ύψους 150.000 ευρώ…

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τη Δήμαρχο Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, η προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΛΑΟΥ & ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ».

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η εκχώρηση της αρμοδιότητας εκτέλεσης του έργου, από τον Δήμο Στυλίδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότησή ύψους 150.000 € με την ένταξή του έργου στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2021.

Το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

• Στο Πάρκο Λαού θα γίνει επισκευή - αντικατάσταση της περίφραξης. Θα τοποθετηθούν νέες πόρτες συρόμενες και ανοιγόμενες, καθώς και νέα συρόμενη πόρτα κεντρικής εισόδου με μοτέρ και δύο χειριστήρια.

• Στο χώρο του Πάρκου Λαού στην Στυλίδα, θα κατασκευαστεί γήπεδο αντισφαίρισης.

• Στο κτίριο της Δημοτικής αγοράς θα επισκευαστεί το δώμα του κτιρίου. Λόγω της διαρροής των νερών στους χώρους κάτω από το δώμα και της εμφάνισης υγρασίας, θα γίνουν επεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών και στο εσωτερικό του κτιρίου, καθώς και χρωματισμοί. Θα τοποθετηθούν πλακίδια σε τοίχους και δάπεδο, ενώ θα τοποθετηθούν νέα ρολά ασφαλείας σε καταστήματα όπου δεν υπάρχουν. Επίσης, στις δυο εισόδους θα τοποθετηθούν βιομηχανικά ρολά με μηχανισμό και νέα ηλεκτρονική εγκατάσταση ισχυρών ρευμάτων.

• Στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς, θα κατασκευαστεί δίκτυο για την απορροή των όμβριων υδάτων. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν εκσκαφές, τοποθέτηση και εγκιβωτισμός σωλήνων, τοποθέτηση φρεατίων αποστράγγισης και αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων.

Μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εντάξαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ένα έργο απολύτως αναγκαίο για τον Δήμο Στυλίδας.

»Με την παρέμβασή μας, συμβάλλουμε στην αντιπλημμυρική προστασία και τη γενικότερη αναβάθμιση του Πάρκου Λαού και της Δημοτικής Αγοράς της Στυλίδας. Εκτός από τις επισκευές και τις άλλες παρεμβάσεις, φροντίζουμε και για την κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης».

Ακολούθως, η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου δήλωσε: «Το πρώτο βήμα για την ανάπλαση της πόλης της Στυλίδας, που είναι η έδρα του Δήμου μας, έχει ήδη δρομολογηθεί.Στόχος μας είναι πάντα η ποιότητα ζωής των δημοτών. Με τη βοήθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το κέντρο της πόλης μας σύντομα θα αλλάξει μορφή.

»Οι πρώτες παρεμβάσεις θα γίνουν στο Πάρκο του Λαού και στην κεντρική Αγορά. Βεβαίως το Πάρκο του Λαού έχει ήδη αναβαθμιστεί με μεγάλη προσπάθεια και πολλά μικρά και μεγάλα έργα και συνεχίζουμε ώστε το επόμενο διάστημα να έχουμε το ομορφότερο πάρκο αναψυχής σε ολόκληρη τη Στερεά.

»Με την αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς, που επίσης αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της Στυλίδας, την ανάπλαση της πλατείας που είναι  στα άμεσα μελλοντικά μας σχέδια και την ανακαίνιση του παλιού εργοστασίου της ΔΑΝΕΞ, στοχεύουμε στο να αλλάξει ριζικά μορφή το κέντρο της Στυλίδας.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό για την αγαστή συνεργασία μας και την ανταπόκρισή του στο αίτημα αυτό του Δήμου Στυλίδας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση