Από τον Παλαμά Καρδίτσας «ξηλώνεται» το κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών – Πως δρουν, στο επίκεντρο συγκεκριμένα πρόσωπα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 11:09 Από τον Παλαμά Καρδίτσας «ξηλώνεται» το κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών – Πως δρουν, στο επίκεντρο συγκεκριμένα πρόσωπα

Συναγερμό έχει προκαλέσει στις αρχές το κύκλωμα αντιεμβολιαστών που δρα για να εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης ώστε κάποιοι να «γλιτώνουν» την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται από τον Παλαμά Καρδίτσας.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη «φάμπρικα» πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και τη δράση οργανωμένου κυκλώματος αντιεμβολιαστών. Ήδη η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας έχουν αρχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης για να βρουν την άκρη του νήματος και «ξηλώσουν» το κύκλωμα.

Από το Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, όπου εκδόθηκαν 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της Covid-19, η ΕΑΔ ξετυλίγει όλο το κουβάρι της υπόθεσης, φτάνοντας σε συγκεκριμένα πρόσωπα που επιχειρούσαν να απαλλάξουν «ομοϊδεάτες» τους από την τσιμπίδα του νόμου της υποχρεωτικότητας.

 

Στο επίκεντρο της έρευνας έχουν τεθεί τουλάχιστον τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας, υπάλληλοι των οποίων είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο σύστημα και να παραχαράξουν τη διαδικασία των εμβολιασμών. Στόχος τους, η “διευκόλυνση” εργαζομένων να αποφύγουν την αναστολή εργασίας, αλλά και άλλων ανεμβολίαστων να απαλλαγούν από την υποχρέωση της διεξαγωγής τακτικών διαγνωστικών ελέγχων.

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ανάμεσα στους αποδέκτες των πλαστών πιστοποιητικών, ήταν πολλοί υγειονομικοί υπάλληλοι από διάφορες περιοχές της χώρας, με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα.

Για την υπόθεση της Καρδίτσας, συγκεκριμένα, ελέγχονται τέσσερις υγειονομικοί από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, η μία εκ των οποίων φέρεται να συνδέεται με συγγενική σχέση με την διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά, αλλά και τρεις ακόμη εργαζόμενοι από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα, εξετάζονται τα πιστοποιητικά τριών υγειονομικών από το νοσοκομείο «Μαμάτσειο» της Κοζάνης, οι οποίοι, επίσης, φέρονται να έχουν προχωρήσει σε παραχάραξη της διαδικασίας, με τη βοήθεια της ίδιας υπαλλήλου.

“Πλοκάμια” σε παραεκκλησιαστικούς κύκλους

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, η ΕΑΔ έχει αλιεύσει συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μέλη ομάδων αντιεμβολιαστών, που δρουν συντεταγμένα και με συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Ανάμεσά τους υπάρχουν δικηγόροι, γιατροί, μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, αλλά και ακροδεξιά στοιχεία. Επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των social media και από εκεί δίνουν κατευθύνσεις ή “βοήθεια” στα μέλη τους. Τον τελευταίο μήνα μάλιστα εντατικοποίησαν τη δράση τους προκειμένου να διεισδύσουν στο εμβολιαστικό σύστημα και να βρουν τους “αδύναμους κρίκους” της αλυσίδας.

Ο εισαγγελέας μέσω του υπουργείου Υγείας αναζητά τώρα στοιχεία από τους Ιατρικούς Συλλόγους όλης της χώρας, τα διοικητικά συμβούλια των οποίων έχουν λάβει πλήθος μηνυτήριων καταγγελιών από τους “γνωστούς – άγνωστους” δικηγόρους των αντιεμβολιαστών.

Από τα εξώδικα αυτά, τα οποία έχουν κοινοποιηθεί σε πολλές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, θα προσπαθήσουν να διασταυρώσουν τα στοιχεία για να καταλήξουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Μαστοράκου: Οι δύο πυλώνες δράσης του κυκλώματος των αντιεμβολιαστών

Στην ύπαρξη συγκεκριμένης αντιεμβολιαστικής ομάδας καταλήγει μέσα από τις καταγγελίες που έχει λάβει στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Άννα Μαστοράκου. Τις επόμενες μέρες μάλιστα θα καταθέσει υπόμνημα στον εισαγγελέα ο οποίος την κάλεσε, με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι σήμερα.

Όπως λέει στο iatropedia.gr, σε συνέχεια των καταγγελιών που έχει κάνει όλες τις προηγούμενες ημέρες, οι αντιεμβολιαστές είναι οργανωμένο κύκλωμα, που έχει συγκεκριμένους πυλώνες δράσης.

Από τη μία σύμφωνα με την ίδια, η ομάδα των αντιεμβολιαστών έκανε έρευνες σε όλη την Ελλάδα για να βρει τα κενά του συστήματος, δηλαδή υγειονομικούς “ευάλωτους” σε πιέσεις για την έκδοση πλαστών βεβαιώσεων. Ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, το κύκλωμα βολιδοσκοπούσε γιατρούς με τηλέφωνα -ανώνυμα ή με ψευδώνυμα-, αναζητώντας πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης!

«Πήγαιναν από γιατρό σε γιατρό σε όλη την Ελλάδα με πλήθος τηλεφωνημάτων, αναζητώντας «τρύπες» στο σύστημα. Δηλαδή πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης», λέει χαρακτηριστικά η Άννα Μαστοράκου και συνεχίζει: «Έκλειναν το ένα τηλέφωνο και έπαιρναν τον επόμενο γιατρό. Οπότε κατέγραφαν αν υπάρχουν “ευάλωτοι” σε κάθε περιοχή, γιατί έδρασαν παντού στην Ελλάδα».

Και από την άλλη, το κύκλωμα επιχειρεί «αντίσταση» στη νομοθεσία μέσω δικηγόρων, που παρέχουν νομική υποστήριξη στους αρνητές να μη δέχονται ιατρικές ή άλλες διαδικασίες που επιβάλλει ο νόμος για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Προσπάθησαν, δηλαδή, να δημιουργήσουν ένα “πρότυπο συμπεριφοράς”, όπως λέει η κα Μαστοράκου, που είναι πανομοιότυπο σε όλη την Ελλάδα και στηρίζεται στην άρνηση των εμβολίων και εν γένει του κορονοϊού.

«Δηλαδή, άρνηση εμβολιασμού, άρνηση στα rapid test από τη μύτη γιατί λένε πως οι μπατονέτες για τη λήψη του ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος προκαλούν καρκίνο, άρνηση στη διασωλήνωση, άρνηση στη μετάγγιση. Δηλαδή “δεν θέλω να μεταγγιστώ, γιατί μπορεί να μου χορηγηθεί αίμα εμβολιασμένου”, όπως έγινε πρόσφατα με γιατρό χειρουργό, που ο ασθενής που θα χειρουργούσε δεν ήθελε να λάβει αίμα από εμβολιασμένο σε πιθανή μετάγγιση», αναφέρει η ίδια.

Εξαδάκτυλος: Πρέπει να κινηθούμε προληπτικά

Μιλώντας στο iatropedia.gr για τη δράση του κυκλώματος, o πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, λέει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια προσπάθεια και μια πίεση από κάποιους ανθρώπους είτε αποκτήσουν ψευδώς θετικά τεστ για συγκεκριμένη χρήση, ή ψευδώς αρνητικά τεστ για άλλη χρήση. Σαφώς έχουμε πολλαπλά μηνύματα από παντού, αλλά δεν τα έχουμε ονοματισμένα και στοιχειοθετημένα. Και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να κινηθούμε προληπτικά».

Οι προληπτικές ενέργειες αυτές που θα βοηθήσουν στη στεγανοποίηση και προστασία του συστήματος εμβολιασμών. «Για παράδειγμα καλό είναι, ένα άτομο το οποίο έχει υποχρέωση εμβολιασμού και δεν έχει εκπληρώσει την υποχρέωσή του και εμφανίζεται ξαφνικά με τεστ νόσησης, να υποχρεούται σε διασταύρωση του τεστ από δεύτερη δομή. Και μάλιστα με μοριακό τεστ, έτσι ώστε να υπάρχει σίγουρη διάγνωση, ότι είναι πράγματι θετικός. Γιατί κάποιοι θα επιχειρήσουν να αποφύγουν τον εμβολιασμό, επικαλούμενοι νόσο. Εφόσον έχουμε στοιχειοθετημένες καταγγελίες να είστε βέβαιη ότι ο πρώτος ο οποίος θα ενημερωθεί, θα είναι ο εισαγγελέας», σημειώνει.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος απαντά και στις αιχμές που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για την πιθανότητα να καταστεί ακόμη πιο διάτρητη η διαδικασία των εμβολιασμών, μέσω της εμπλοκής ιδιωτών γιατρών.

«Αυτό δεν είναι λογική σκέψη. Πρώτον στο μεγάλο σκάνδαλο του Παλαμά, δεν υπάρχει εμπλοκή γιατρού. Δεύτερον οι γιατροί τηρούν το νόμο και τη δεοντολογία, οπουδήποτε κι αν εργάζονται. Κι αυτός ο διαχωρισμός είναι αυθαίρετος και δεν τον δεχόμαστε. Τρίτον αν θέλει κανείς να το διασφαλίσει περαιτέρω, οι γιατροί οι οποίοι θα κληθούν να εκτελέσουν τους εμβολιασμούς θα είναι άνθρωποι οι οποίοι θα είναι εμβολιασμένοι οι ίδιοι -γιατί αλλιώς δεν επιτρέπεται να εκτελούν ιατρικές πράξεις- άρα αυτό διασφαλίζεται. Είναι άνθρωποι εμβολιασμένοι με τη θέλησή τους. Γιατί λοιπόν να υποθέσουμε ότι άνθρωποι οι οποίοι εμβολιάστηκαν με τη θέλησή τους θα προχωρήσουν σε μια τέτοια απατεωνιά μόνο και μόνο επειδή εργάζονται ιδιωτικά; Είναι αυθαίρετο και δεν είναι και καλόηθες ως σχόλιο από την πλευρά αυτών που το εκφράζουν, θα μου επιτρέψετε να πω», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Διοικητής 1ης ΥΠΕ: «Έχω προειδοποιήσει “θα πάτε φυλακή!”»

Στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια που περιλαμβάνει όλα τα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων της Αττικής δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία επώνυμη καταγγελία.

Ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Στάθης δηλώνει με έμφαση στο iatropedia.gr, ότι το υπουργείο Υγείας θα εξαντλήσει κάθε αυστηρότητα. Με την παραμικρή καταγγελία, όπως λέει, δεν θα διατάξει ΕΔΕ, αλλά θα παραπέμψει την υπόθεση απευθείας στο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας.

«Αν υπάρξει κάποια καταγγελία παρόμοια για τα νοσοκομεία της Αττικής, θα καλέσω τις εσωτερικές υποθέσεις της αστυνομίας που είναι για όλο το Δημόσιο και θα τους στείλω κατηγορούμενους, όλους όσους εμπλέκονται. Δεν καθίσω να παίξω με τις ΕΔΕ και τις διοικητικές ποινές. Αν προκύψει τέτοιο θέμα, τους έχω όλους ενημερώσει και τα νοσοκομεία και τους επιστημονικά υπευθύνους: “Θα πάτε φυλακή!”. Τόσο απλά», καταλήγει.

Πηγή: iatropedia.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com