Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λοκρίδα: Νέα εξόρμηση των συνεργείων δίωξης αγριογούρουνων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 11:33 Λοκρίδα: Νέα εξόρμηση των συνεργείων δίωξης αγριογούρουνων

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου…

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του κυνηγιού του αγριόχοιρου και η ελεγχόμενη δίωξη του μαζί με τη δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων, θα συνεχιστεί από τα ειδικά συνεργεία που έχουν συσταθεί από το Δασαρχείο Αταλάντης την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου.

Η νέα δράση θα πραγματοποιηθεί από ειδικά συνεργεία κυνηγών (μελών των Κυνηγητικών Συλλόγων) με την εποπτεία δασικών υπαλλήλων και ιδιωτικών θηροφυλάκων, στις πεδινές, ημιορεινές - γεωργικές περιοχές, όπου παρατηρούνται πιο συχνά προβλήματα, με κυριότερα τις σοβαρές ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και στα πλαίσια της Παθητικής Επιτήρησης για την Αφρικανική Πανώλη.

Πιο αναλυτικά την παραπάνω ημερομηνία, τα συνεργεία θα βρίσκονται στις περιοχές Δ.Κ. Αταλάντης και Τ.Κ Καλαποδίου Δήμου Λοκρών, στις θέσεις «Ρουμπιέλα » «Δαφνόρεμα » και «Αγ. Παρασκευή» και ώρες από τις 07:30’ μέχρι και τις 12:00’.

«Η Υπηρεσία μας ενημερώνει όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές, ότι θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα και να μην κυκλοφορούν, κατά το δυνατόν, τις ημέρες και ώρες που έχει προγραμματιστεί η δίωξη στις συγκεκριμένες περιοχές», αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Δασαρχείου Αταλάντης, που ζητεί τη συνδρομή των εμπλεκομένων υπηρεσιών (Ελληνική Αστυνομία , Ο.Τ.Α , Κυνηγητικοί Σύλλογοι) να συμβάλουν για την λήψη μέτρων επιτήρησης των περιοχών και των ωρών που επιχειρούν τα συνεργεία, ώστε κατά το δυνατόν να ελαχιστοποιηθεί, για την ασφάλεια των πολιτών η κινητικότητα τους.