Πόσοι Υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί στα Νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 08:22 Πόσοι Υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί στα Νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Στερεάς

Στις 677 οι αναστολές σε όλη την 5η Υγειονομική Περιφέρεια. Τι ισχύει για τη Φθιώτιδα, σε Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας…

Με λιγότερο προσωπικό λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και γενικά οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της χώρας, λόγω της υποχρεωτικής αναστολής που ισχύει για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ειδικά στα νοσηλευτικά καταστήματα, έχει φανεί η απουσία των υγειονομικών με πιο κοντινό παράδειγμα το Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου είναι εκτός εργασίας οι 26 από τους 198 υπαλλήλους.

Εντούτοις τα συνολικά νούμερα στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας είναι από τα μικρότερα και ειδικά στη Στερεά είναι το μικρότερο πανελλαδικά.

Πιο αναλυτικά κοινοποιήθηκαν συνολικά 677 αναστολές υγειονομικών, οι οποίοι οι 586 δούλευαν στα 13 Νοσοκομεία ευθύνης της 5ης ΥΠΕ και οι 91 στα Κέντρα Υγείας.

Από αυτούς οι 208 δουλεύουν στην Περιφέρεια Στερεάς και ειδικότερα οι 186 στα Νοσοκομεία (ποσοστό 31,74%) και οι 22 στα Κέντρα Υγείας (ποσοστό 24,18% επί του συνόλου της Υγειονομικής Περιφέρειας).

Στο Νοσοκομείο Λαμίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 5ης ΥΠΕ είναι σε αναστολή 43 άτομα ή αλλιώς το 5,7% του συνόλου του δυναμικού του.

Στο σύνολο των αναστολών για τα Νοσοκομεία  για ολόκληρη τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, καταλαμβάνει ποσοστό 7,34% ή το 23,12% από το ποσοστό που αντιστοιχεί στα 8 Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας.

Σε επίπεδο Κέντρων Υγείας, η Φθιώτιδα (Λαμία, Δομοκός, Στυλίδα, Μακρακώμη, Αμφίκλεια, Καμένα Βούρλα, Αταλάντη) έχει το 8,79% των αναστολών στο σύνολο της Υγειονομικής Περιφέρειας και το 36,36% στο σύνολο της Στερεάς.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, όποιος από τους υγειονομικούς υπαλλήλους που βρίσκεται σε αναστολή, εμβολιαστεί, επιστρέφει κανονικά στη δουλειά του την επόμενη ημέρα και όχι μετά από 14 ημέρες (από το μονοδοσικό ή τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer), όπως προβλεπόταν αρχικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση