Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρήνος: Μια μέρα μετά την κηδεία των γονιών πέθανε και ο γιος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 13:30 Θρήνος: Μια μέρα μετά την κηδεία των γονιών πέθανε και ο γιος

Ξεκλήρισε οικογένεια, στη Λάρισα, ο κορωνοϊός - Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από την απώλεια γνωστής οικογένειας, που "έσβησε" σε δυο 24ωρα

Σε ηλικία 51 ετών απεβίωσε από κορωνοϊό ο γνωστός φιλόλογος Χαράλαμπος Στεργιούλης μετά από νοσηλεία σε ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Να σημειώσουμε ότι χθες κηδεύτηκαν στη Λάρισα ο πατέρας του Βασίλης και η μητέρα του Ευδοξία, οι οποίοι κατέληξαν επίσης από κορωνοϊό.

Ο Χαράλαμπος Στεργιούλης ήταν αρθρογράφος της larissanet και τον τελευταίο χρόνο διατηρούσε τη στήλη «Άγνωστες σελίδες από τον Αγώνα του ’21».

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και έζησε στη Λάρισα. Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών και διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αυτήν την περίοδο ασκεί μεταδιδακτορική έρυενα στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος και εισηγητής σε διάφορα διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Μέλος του ΔΣ της Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Σπουδών Αγίων Μετεώρων και συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων. Τακτικός αρθρογράφος του αθηναϊκού και περιφερειακού τύπου (Καθημερινή της Κυριακής, Larissanet, Νέα Εγνατία Καβάλας). Πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλολογικής Ιστορικής Αρχαιολογικής Λαογραφικής Εταιρείας Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ)

Υπηρέτησε, από το 2000 και μέχρι σήμερα, ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση και δίδαξε στο Διαπανεπιστημιακό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγγραφικό έργο:

  • Λόγοι στην ανακομιδή των λειψάνων του Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Συμβολή στη μελέτη της επιδεικτικής ταφικής ρητορικής των Βυζαντινών, [Βυζαντινά Κείμενα και Μελέτες 52] Κέντρο Βυζαντινών Έρευνων, Θεσσαλονίκη 2009.
  • Άγιος Νικόλαος, Εγκωμιαστικοί Λόγοι Επιφανών Βυζαντινών Λογίων (Ανδρέας Κρήτης, Μιχαήλ, Μεθόδιος, Συμεών, Νεόφυτος), εκδόσεις Ζήτρος, Θεσσαλονίκη 2018.

Μια συνέντευξη του Χαράλαμπου Στεργιούλη, Δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ και μέλους της Ενοριακής Συντροφιάς “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”, στην εκπομπή “ΠΑΡΕΑ ΜΕΤΕΩΡΗ”.

πηγή: larissanet.gr