Δήμος Λαμιέων: Πρωτοβουλία για να εμβολιαστούν οι Ρομά της Καμηλόβρυσης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 17:31 Δήμος Λαμιέων: Πρωτοβουλία για να εμβολιαστούν οι Ρομά της Καμηλόβρυσης

Παρεμβάσεις για να βοηθηθούν τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο…

Εμβόλια σε ενήλικες Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης, πρόκειται να γίνουν άμεσα από το Δήμο Λαμιέων, ενώ εξετάζεται η διάθεση να εμβολιαστούν κι όσων διαμένουν στην Ανθήλη και το Παγκράτι.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λαμιέων και ιατρό Παναγιώτη Στασινό, ήδη 7 άτομα έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστούν κατά της covid, ενώ πιστεύει ότι σύντομα θα τους ακολουθήσουν κι άλλοι ενήλικες Ρομά, όχι μόνο από την Καμηλόβρυση αλλά και από τις άλλες περιοχές της Λαμίας.

Συγχρόνως στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου για την εξασφάλιση της φοίτησης των παιδιών Ρομά στα δημόσια σχολεία, ετοιμάστηκαν όλα τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για την εγγραφή τους, ενώ την προσεχή εβδομάδα θα στρωθεί με «3Α» και πάλι ο χωματόδρομος που συνδέει τον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης με την ε.ο. Λαμίας - Δομοκού, για την απρόσκοπτη πρόσβαση του λεωφορείου που μεταφέρει τους μαθητές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση