Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Μια «11αδα» πρόστιμα για μάσκες σε εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 07:14 Κορωνοϊός: Μια «11αδα» πρόστιμα για μάσκες σε εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων

Παραβάσεις και συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας…

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 100.653 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 312 παραβάσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 3 συλλήψεις.

Πλέον το βάρος φαίνεται ότι έχει πέσει στη σωστή λειτουργία καταστημάτων και λοιπών επιχειρήσεων, όπου σημειώνονται και οι περισσότερες παραβάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι οι 195 παραβάσεις και οι 3 συλλήψεις, αφορούν κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ., παραβάσεις γενικά της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Η Στερεά Ελλάδα είχε μερίδιο σε αυτές με 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων!

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι στην Περιφέρεια ευθύνης της ΓΕΠΑΔ Στερεάς, για πρώτη φορά δεν είχαμε καμία παράβαση για μάσκα σε πολίτη εκτός καταστημάτων.