Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΠΕΦ: Όχι άλλος νεκρός εν ώρα εργασίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 10:50 ΕΚΠΕΦ: Όχι άλλος νεκρός εν ώρα εργασίας

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, για τον εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε εργοστάσιο στην Αταλάντη.

Το ΕΚΠΕΦ επισημαίνει ότι είναι ο δεύτερος θάνατος εργαζόμενου στην ίδια επιχείρηση και ζητεί άμεσα να εξεταστούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΠΕΦ:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας εκφράζει την οργή και για την αγανάκτηση του για το δεύτερο τραγικό εργατικό δυστύχημα σε διάστημα 3 μηνών στην ίδια επιχείρηση στην Αταλάντη.

Χθες το απόγευμα έχασε τη ζωή του ένας έμπειρος εργαζόμενος, 54 ετών, πατέρας δύο παιδιών, μετά από θανάσιμο χτύπημα κατά τη διάρκεια εργασιών στο μηχάνημα στο οποίο ήταν χειριστής. 

Παρά το γεγονός ότι έχουμε κρούσει κατ’ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για την μη εφαρμογή και τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, για πολλοστή φορά, θρηνούμε συναδέλφους εν ώρα εργασίας, με πολλά ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας καλεί τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες, όπου και σε όποιους αναλογούν. Απαιτούνται άμεσα κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι και οι ποινές για την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, ώστε να κλείσει επιτέλους η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας