Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρεμιέρα στο Βόλο με ήττα για τη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 08:08 Πρεμιέρα στο Βόλο με ήττα για τη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήρωσε τον κακό της εαυτό του πρώτου ημιχρόνου…

Από το Βόλο με ήττα ξεκίνησε η 5η σερί σεζόν στη Super League για την ομάδα της Λαμίας.

Η Λαμιώτικη ομάδα πλήρωσε το κακό της πρόσωπο στο πρώτο μέρος όταν βρέθηκε με δύο «εύκολα» γκολ πίσω στο σκορ με 2-0 και στην επανάληψη παρά την υπεροχή της δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο από το 2-1.

Η Λαμία ξεκίνησε με έξι Έλληνες στην 11αδα της και συγκεκριμένα με την περσινή τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά με Σκόνδρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλο και Μαρτίνεθ, τους Τζανδάρη και Γκέντζογλου μπροστά τους, Ελευθεριάδη, Ρόμανιτς (στα άκρα) και Νούνιες από τη μεσαία γραμμή και κάτω και τον Καραμάνο κορυφή.

Μια 11αδα προσαρμοσμένη στο 4-2-3-1, αλλαγμένη μόνο κατά τα 3/11 με πέρυσι, εκ των οποίων η μία απουσία του Μπεχαράνο υποχρεωτική.

Απέναντί της ο Βόλος με μοναδικό Έλληνα στην 11αδα τον Τσοκάνη και μια διάταξη πιο κοντά στο 4-3-3 ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για το Βόλο και καταγράφηκε μόλις στο 25’’! Ήταν ο Φερνάντες που βρέθηκε στην πλάτη της Λαμιώτικης άμυνας, σούταρε όμως άουτ.

Στο 8’ όμως ο Χουλιάν Μπαρτόλο που είχε κάνει την ασίστ στην προηγούμενη φάση, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Προηγήθηκε φάουλ με πάσα στο Ρομέρο που σημάδεψε το δοκάρι του Σαράνωφ, στην επαναφορά ο Αντέτζο αιφνιδιάστηκε και έστρωσε άθελά του την μπάλα στον Μπαρτόλο που από τα δύο μέτρα δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-0 του Βόλου:

Ήταν μια στημένη μπάλα στην οποία τίποτα δε λειτούργησε σωστά για τους φιλοξενούμενους, που έδειξαν να μπαίνουν μουδιασμένοι στο παιχνίδι.

Πάντως το γκολ ήρθε να αφυπνίσει λίγο τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, που κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, ίσως γιατί και οι γηπεδούχοι θέλησαν να χτυπήσουν καλύτερα στην κόντρα.

Σε μία μάλιστα περίπτωση στο 30’ ο σκόρερ Μπαρτόλο επιχείρησε το σουτ από το ύψος της περιοχής με τον Σαράνωφ να απομακρύνει φοβερά την μπάλα σε κόρνερ.

Η ευκαιρία του Μπαρτόλο με την απόκρουση του Σαράνωφ:

Μπορεί ο Βόλος να μην είχε κάτι εντυπωσιακό σε αυτό το πρώτο μέρος, φαινόταν όμως πιο ορεξάτος και πιο σίγουρος στις προσπάθειές του και πλήρωσε τη Λαμία με δεύτερο γκολ στο 42’ με τον Τόμας Φαν Βερτ. Προηγήθηκε ωραίος συνδυασμός από Ρεγκατέν και Μαρτίνες και ιδανικό τελείωμα από τον Ολλανδό που λειτούργησε σα πίβοτ έχοντας στην πλάτη του τον Αντέτζο (2-0).

Το δεύτερο γκολ του Βόλου:

Με το «αχ» έμεινε σε αυτό το πρώτο μέρος η Λαμία, έχοντας σαν καλύτερη ευκαιρία την κεφαλιά του Τζανετόπουλου με τον Τζανδάρη εξ επαφής να μην μπορεί να σκοράρει.

Αλλαγές στην επανάληψη

Με τρεις μαζεμένες αλλαγές στην αρχή της επανάληψης ο τεχνικός της Λαμίας θέλησε να αλλάξει την πολύ μέτρια εικόνα του πρώτου μέρους. Επενέβη μάλιστα σε άμυνα, κέντρο και επίθεση! Στη θέση του Αντέτζο στον οποίο χρεώθηκαν και τα δύο γκολ, πέρασε ο Μαζουλουξής, στο κέντρο πήρε θέση ο Τιρόνε αντί του Γκέντσογλου και μεσοεπιθετικά ο Μανουσάκης αντί του Ελευθεριάδη.

Σε δύο λεπτά μέσα μάλιστα η Λαμία είχε δύο καλά σουτ με Τιρόνε και Καραμάνο, ενώ ο Βόλος προσπάθησε να απαντήσει με σουτ του Ρεγκατίν στο 49’ που εξουδετέρωσε ο Σαράνωφ.

Στο 52’ ήρθε τελικά το γκολ για τη Λαμία. Ήταν ένα δώρο του τερματοφύλακα Κλέιμαν, βοήθησε όμως η πίεση ψηλά από τους Καραμάνο και Τιρόνε, με τον Ισπανό να είναι αποδέκτης κακής πάσας του αντίπαλου πορτιέρο και να γράφει το 2-1.

2-1 από τον Τιρόνε:

Νέα ευκαιρία στο 58’ με το Νούνιες που έδειξε κι αυτός να συνέρχεται στην επανάληψη, με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και από τα αριστερά, που απομάκρυνε ο Κλέιμαν και ενώ ο Κοσταρικανός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, η Λαμία είχε πάρει κατοχή, είχε περισσότερα σουτ στην αντίπαλη εστία και έδειξε βελτιωμένο πρόσωπο στην αμυντική της συμπεριφορά.

Ένα σουτ του Ρόμανιτς στο 68’ έδειξε τις προθέσεις της Λαμίας για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Μεσολάβησε μια ακόμη αλλαγή του Γρηγορίου με τον Μανούσο να παίρνει θέση στην 11αδα και στην επίθεση στη θέση του «αρχηγού» Τάσου Καραμάνου.

Ο Βόλος με τον Μπαρτόλο και τον Ροσέρο διεκδίκησε τις ευκαιρίες του για τη νίκη αν και το 2-1 τους πρόσφερε ήδη τους τρεις βαθμούς, με τη Λαμία που φάνηκε διατεθειμένη να τα παίξει όλα για όλα για την ισοφάριση.

Ο τραυματισμός του Τζανετόπουλου στο 83’ έφερε τον Λουκά Βύντρα στην 11αδα που είναι πλέον ο γηραιότερος παίκτης που έχει παίξει στη Super League.

Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων ο Βόλος ήταν η ομάδα που άγγιξε το γκολ τη στιγμή που όλη η Λαμία πίεζε για την ισοφάριση, ο Σκόνδρας όμως είπε όχι προ του Βοιτόφσκι.

Είναι ενδεικτικό πάντως ότι οι παίκτες του Βόλου βρέθηκαν δύο φορές οφσάιντ στα τελευταία λεπτά και σε καμία άλλη στιγμή του παιχνιδιού, καθώς ήταν αρκετά πίσω από το κέντρο στο μεγαλύτερο διάστημα.

Ακόμη και έτσι όμως ήταν η ομάδα που πέτυχε τα περισσότερα γκολ και είχε και τις καλύτερες στιγμές σε ένα μοιρασμένο ομολογουμένως παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φερράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (77’ Σοάρες), Ρεγκατίν, Μπαρτόλο, Φερνάντες (85’ Βοϊτκόφσκι), Φαν Βέερτ (67’ Ροσέρο).

Στον πάγκο: Κότνικ, Κούζντρα, Γκουλεν, Λογαράς, Ματαξάς, Τεραζίου.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Αντέτζο (46’ Μαζουλουξής), Τζανετόπουλος (λ.τρ. 83’ Βύντρα), Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Τζανδάρης, Νούνιες, Ελευθεριάδης (46’ Μανουσάκης), Γκέντζογλου (46’ Τιρόνε), Καραμάνος (73’ Μανούσος), Ρόμανιτς.

Αναπληρωματικοί: Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Βλαχομήτρος.

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Καραντώνης (Ι.Δημητριάδης, Καραγκιζόπουλος,

4ος: Παπαπέτρου,

VAR: Παπαδόπουλος, Τριανταφύλλου