Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι - Οι ευχές από τις Διευθύντριες Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 08:16 Όλα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι - Οι ευχές από τις Διευθύντριες Εκπαίδευσης

Με παλιούς και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και ειδικό βοηθητικό προσωπικό στις θέσεις του, βιβλία αλλά και self test ξεκινά τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου το νέο σχολικό έτος 2021 - 2022.

Στην αφετηρία η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα και οι Διευθύντριες Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Πρωτοβάθμιας Παναγιώτα Χουλιάρα - Σιδερά και Δευτεροβάθμιας Δήμητρα Τσιάκα, εκφράζουν τις ευχές τους προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ελένη Μπενιάτα:

«Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες, αγαπητοί γονείς!

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να σας ευχηθώ υγεία, δύναμη και μια σχολική χρονιά δημιουργική, με αισιοδοξία και πρόοδο.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να καλωσορίσω τα «πρωτάκια» όλων των βαθμίδων και να διαβεβαιώσω, μαζί και  όλους τους/τις μαθητές/τριές μας ότι σ’ αυτό το πρώτο ξεκίνημα όλη η εκπαιδευτική οικογένεια είμαστε έτοιμοι να τους συνοδεύσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα, αγάπη και επαγγελματισμό στα πολύ σημαντικά χρόνια της σχολικής τους ζωής. 

Διανύουμε ήδη το 3ο έτος λειτουργίας των σχολείων μας σε συνθήκες της πανδημίας COVID-19. Παρότι έχουμε μάθει πολλά και έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση της, οι ευμετάβλητες συνθήκες και αβεβαιότητες είναι υπαρκτές, η τήρηση των μέτρων προφύλαξης και πρόληψης εξακολουθούν να μας καταπονούν.

Η έναρξη, ωστόσο, κάθε σχολικής χρονιάς δεν παύει να είναι μια ημέρα γιορτής για την εκπαιδευτική κοινότητα, να σηματοδοτεί πάντα μια νέα αρχή, ένα καινούριο ταξίδι με στόχους, όραμα, και όνειρα  για τη νέα γενιά και μαζί να σηματοδοτεί ελπίδα και νέες προσδοκίες  για ολόκληρη την κοινωνία.

Θα ήθελα να σας προτρέψω αυτό το ταξίδι, παρά τις αντιξοότητες, να το δούμε, όχι ως δοκιμασία, που αποδυναμώνει και ακινητοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις και την πίστη μας, αντίθετα, σαν μια πρόκληση και πρόσκληση. Πρόκληση θέλησης, προσπάθειας, αυτοπειθαρχίας, επιμονής και υπομονής, πρόκληση να βγούμε και αυτή τη φορά νικητές. Πρόσκληση για να εκτιμήσουμε όσα μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένα και φυσιολογικά, να θαυμάσουμε τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης  και των επιτευγμάτων του πολιτισμού μας, αλλά και να αναστοχαστούμε, παράλληλα,  για και τις αδυναμίες και τα όριά τους. Πρόκληση και πρόσκληση για να δούμε τη μεγάλη εικόνα, ποια είναι τα σπουδαία και σημαντικά σε όλα τα επίπεδα, στον κόσμο, την πατρίδα μας, στη ζωή μας και μέσα από αυτή τη διαδικασία να επαναθεωρήσουμε προτεραιότητες και να ορίσουμε νέες, διαφορετικές ίσως επιλογές. Η περσινή χρονιά έδειξε ότι η εκπαιδευτι-κή κοινότητα κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς με αξιοθαύμαστο τρόπο, με εποικοδομητική συνεργασία και σύμπνοια κράτησαν το σχολείο ανοιχτό, έδωσαν αλλά και πήραν μαθήματα.

Με την ευχή και την ελπίδα  το φετινό ταξίδι να μας οδηγήσει στην κανονικότητα που τόσο έχουμε ανάγκη, σας προσκαλώ όλες και όλους, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς, τοπική αυτοδιοίκηση, εκκλησία, κοινωνικούς φορείς…..σε εγρήγορση και συστράτευση, όλοι και όλες μαζί μπορούμε να το μετατρέψουμε σε μια αξέχαστη εμπειρία γνώσεων, παιδείας, συνεργασίας, ψυχικής και συναισθηματικής ανθεκτικότητας. Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να αποδείξουμε πόσο συναισθανόμαστε και υποστηρίζουμε τους συμμαθητές/τριες, τις οικογένειες και τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί με οποιαδήποτε τρόπο, ιδιαίτερα όσες και όσους έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Β. Εύβοια. Όλοι και όλες, ατομικά και συλλογικά, θα κληθούμε με τη δουλειά μας, τη συμπεριφορά, τις προτάσεις, το παράδειγμά μας να αποδείξουμε ότι μπορούμε και στα δύσκολα.

Για εμάς τους ενήλικες, από όποια θέση και ιδιότητα κατέχουμε,  θα είναι μια ευκαιρία να προσφέρουμε ένα σπουδαίο μάθημα στα παιδιά μας και την κοινωνία. Για τα παιδιά μια πολύτιμη παρακαταθήκη, ένα σπουδαίο  παράδειγμα και μάθημα ζωής στην πορεία τους προς την ωριμότητα.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με όλες οι διοικητικές, παιδαγωγικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες της, θα είναι πάντα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, εκπαιδευτικού, γονέα, μαθητή, πολίτη.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!»

Παναγιώτα Χουλιάρα - Σιδερά:

«Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,  αξιότιμοι γονείς και συνάδελφοι,

η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς είναι πολύ διαφορετική από ότι  έχουμε συνηθίσει.  Η πρωτόγνωρη πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να μας απασχολεί σοβαρά και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα για να είναι επιτυχής, απαιτεί υπομονή, συλλογικότητα και τήρηση των οδηγιών από γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και όλη τη μαθητική κοινότητα. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η προστασία  της υγείας και της ψυχολογίας των μαθητών επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στην μάθηση.

Η διαμόρφωση κλίματος συνεργασίας στις σχολικές μονάδες που επιχειρήθηκε από την ανάληψη των καθηκόντων μου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και τη νέα σχολική χρονιά. Σας ευχαριστώ όλους για την εξαιρετική συνεργασία! Η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων αυτή τη στιγμή, η σωστή εκτίμηση και η ορθολογική διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού είναι σε προτεραιότητα.

Αγαπητά μου παιδιά, να ρουφήξετε σαν σφουγγάρια κάθε σταγόνα γνώσης. Να οικοδομήσετε αληθινές φιλίες για να κρατήσουν μια ζωή. Ούτε στιγμή να μην υποτιμήσετε τον εαυτό σας και να θυμάστε, ότι και οι δάσκαλοι μαθαίνουν από σας όπως και σεις από εκείνους! Με τη φροντίδα και την αγάπη των γονιών και των δασκάλων σας όλα θα κυλήσουν όμορφα και με ασφάλεια!

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι ολόψυχα σε όλους υγεία, δύναμη, και επιτυχία στο έργο σας!»

Δήμητρα Τσιάκα:

«Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και στους μαθητές μας καλή πρόοδο.

Θα είμαστε στο πλευρό σας, ώστε να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία. Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι να έχουμε μία νέα σχολική χρονιά χαρούμενη, αποδοτική και δημιουργική, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Διαβάστε: Έτοιμα για το πρώτο κουδούνι τα σχολεία στη Φθιώτιδα