Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Νέος θάνατος από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 08:50 Λαμία: Νέος θάνατος από κορωνοϊό

Και νέοι άνθρωποι νοσηλεύονται σε Κλινική και ΜΕΘ…

Την είδηση του θανάτου ενός ακόμη ανθρώπου που νόσησε από κορωνοϊό είχαμε αργά το βράδυ στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Πρόκειται για 88χρονο από την περιοχή της Μακρακώμης που νοσηλευόταν στο Πέτρινο κτίριο στην Κλινική Κορωνοϊού. Είχε εισαχθεί στην Κλινική στις 7 Σεπτεμβρίου και τελικά δεν τα κατάφερε, καθώς αντιμετώπιζε κι άλλα προβλήματα υγείας. Αυτός ήταν ο δεύτερος θάνατος από κορωνοϊό μέσα στο Σεπτέμβριο και μετά από δύο «καλούς» μήνες χωρίς απώλειες (Ιούλιος - Αύγουστος).

Στο Πέτρινο ο αριθμός των ασθενών συνεχώς αλλάζει, καθώς εκτός από αρκετές εισαγωγές, έχουμε και αντίστοιχα εξιτήρια, ενώ ένας 82χρονος επίσης από το δήμο Μακρακώμης, χρειάστηκε την Κυριακή (12/9) να διασωληνωθεί. Ευτυχώς στη ΜΕΘ Κορωνοϊού υπήρχε κρεβάτι, μετά την μεταφορά δύο ασθενών, ενός 75χρονου και μιας 66χρονης από τη Λαμία στη Γενική ΜΕΘ καθώς αρνητικοποιήθηκαν στον κορωνοϊό.

Έτσι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι πέντε, εκ των οποίων οι δύο είναι κάτω από 54 ετών. Επίσης στο Πέτρινο νοσηλεύονται εννέα άτομα με τέσσερις εξ αυτών να είναι κάτω από 56 ετών και οι δύο κάτω από 48!

Στο σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας, οι οκτώ είναι από το Δήμο Λαμιέων (οι πέντε κάτοικοι Λαμίας), τρείς από το Δήμο Λοκρών και τρεις από το Δήμο Μακρακώμης.

Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με 11 ασθενείς διασωληνωμένους και 15 ακόμη στην Κλινική Κορωνοϊού. Στο μεγάλο Νοσοκομείο της Εύβοιας, είχαμε τρεις ακόμη θανάτους, έντεκα μέσα σε 13 ημέρες, που ανέβασαν κι άλλο τον μακρύ κατάλογο των θυμάτων  της πανδημίας.