Στη Βουλή το εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της Αταλάντης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 16:18 Στη Βουλή το εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της Αταλάντης

Από Γιάννη Σαρακιώτη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου…

Το εργατικό δυστύχημα που συνέβη το περασμένο Σάββατο (11/9) σε βιομηχανική μονάδα στην Αταλάντη Φθιώτιδας και οδήγησε στο θάνατο έναν 55χρονο οικογενειάρχη, πατέρα δύο (2) παιδιών, μετέφεραν με παρέμβασή τους στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης και η Βουλευτής Β1' Βορείου Τομέα Αθηνών και η Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι δύο βουλευτές, ζητούν από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την άμεση και αναλυτική διερεύνηση των αιτιών του πρόσφατου εργατικού δυστυχήματος που συνέβη στην Αταλάντη, καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, για την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, από πλευράς των εργοδοτών.

Όπως επισημαίνουν στο κείμενο της επείγουσας ερώτησης την οποία κατέθεσαν προς τον αρμόδιο Υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, το παραπάνω συμβάν ήταν το δεύτερο που σημειώθηκε στο εν λόγω εργοστάσιο, καθώς και προ μηνών υπήρξε ακόμη ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.

Το γεγονός αυτό τονίζουν οι ερωτώντες Βουλευτές, εγείρει βάσιμους προβληματισμούς που σχετίζονται με έλλειψη επαρκών μέτρων ασφαλείας ή και της πλημμελούς τήρησης αυτών, σε συνδυασμό με την απουσία εφαρμογής ελεγκτικών διαδικασιών από πλευράς των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας.

Τέλος, στο πλαίσιο της παρέμβασής τους, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, θεωρούν αναγκαία την ουσιαστική στήριξη της οικογένειας του θανόντος από πλευράς της Πολιτείας. Για το λόγο αυτό ζητούν να ενημερωθούν για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί το αρμόδιο ή και άλλο Υπουργείο το αμέσως επόμενο διάστημα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση