Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόγραμμα 6ης Προσκυνηματικής Διαδρομής προς τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 19:18 Πρόγραμμα 6ης Προσκυνηματικής Διαδρομής προς τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο

Μέχρι αύριο οι δηλώσεις συμμετοχής…

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η 6η Προσκυνηματική Διαδρομής προς τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο.

Οι ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες της φετινής χρονιάς μετέθεσαν χρονικά τη διοργάνωση της προσκυνηματικής διαδρομής, στην περίοδο εορτασμού της δεύτερης κατά το έτος Πανήγυρης του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου.

«Ακόμα περισσότερο όμως, η δύσκολη αυτή χρονιά με τη μεγάλη δοκιμασία της βόρειας Εύβοιας μετά το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς, μας δίνει τον σημαντικότερο λόγο και σκοπό για να περπατήσουμε όλοι και να προσευχηθούμε για αυτήν και τους πληγέντες συμπολίτες μας», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΕ Εύβοιας.

Το πρόγραμμα της 6ης Προσκυνηματικής Διαδρομής έχει ως εξής:

07:00 - Αναχώρηση από τα τρία σημεία συνάντησης,

Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας, Χαλκίδα (Λεωφόρος Χαϊνά 93, με σημείο συνάντησης τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έναντι του Διοικητηρίου)

Γήπεδο Νέας Αρτάκης

Δημαρχείο Ψαχνών

08:00 - Άφιξη στον Νέο Παγώντα, προσευχή και εκκίνηση πεζοπορίας

12:00 μέχρι λήξης της πεζοπορίας: Επιστροφή από το Προκόπι

Κατά τη διεξαγωγή της διοργάνωσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς του COVID 19, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Για την ασφαλή και άνετη πεζοπορία συνίσταται στους συμμετέχοντες να προσέλθουν ξεκούραστοι, σε καλή φυσική κατάσταση και να φορούν κατάλληλα υποδήματα και ρουχισμό. Επίσης, κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία προαιρετικής ανάπαυλας και διανομής νερού, χυμών και δυναμωτικών τροφών.

Σημαντική θα είναι η παρουσία και στήριξη από τους Δήμους ΔιρφύωνΜεσσαπίων και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, όπως επίσης και από Εθελοντικές Οργανώσεις και Συλλόγους του Νομού μας, οι οποίοι θα συνδράμουν στην ασφάλεια και εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.

Η μεταφορά με τα λεωφορεία είναι δωρεάν και προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής μέχρι αύριο 15/9 στα τηλέφωνα 2221353690 ή -790.