Λαμία: «Fake» η είδηση για την καθηγήτρια με το θετικό rapid test

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 08:10 Λαμία: «Fake» η είδηση για την καθηγήτρια με το θετικό rapid test

Περιγράφει θεολόγο που πήγε κανονικά στον αγιασμό του σχολείου της, παρά το γεγονός ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό, καθώς δε γνώριζε τη διαδικασία! Το θέμα έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται…

Το γύρο του διαδικτύου, κάνει «tweet» που υποστηρίζει ότι καθηγήτρια θεολόγος πήγε κανονικά τη Δευτέρα (13/9) στον αγιασμό του σχολείου της αν και είχε θετικό τεστ.

Η ανάρτηση, αν και φαίνεται ότι έχει χιουμοριστική διάθεση, από τον τρόπο που υποστηρίχθηκε από τον χρήστη του λογαριασμού (που δεν αντιστοιχεί σε πραγματικό όνομα όπως τα περισσότερα στο twitter), καταγράφηκε ως αληθινή και αναπαράχθηκε με ταχύτητα φωτός σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα.

Το επίμαχο tweet:

Η συγκεκριμένη ανάρτηση θα είχε την τύχη που έχει κάθε είδηση από λογαριασμούς trolls (ψεύτικοι λογαριασμοί), αν δεν πήγαινε ως καταγγελία στη ΓΣΕΕ, με τον χρήστη να δηλώνει εκπαιδευτικός από τη Λαμία και να ζητεί περαιτέρω ενέργειες. Μάλιστα ο ίδιος χρήστης στις ερωτοαπαντήσεις που είχε με άλλους χρήστες στο twitter, άφηνε να εννοηθεί ότι έχουν κινηθεί ήδη κάποιες διαδικασίες.

Αυτή η «λεπτομέρεια» πάντως διαμόρφωσε γρήγορα το σκηνικό ότι καθηγήτρια θεολόγος από τη Λαμία ανεμβολίαστη, πήγε με θετικό rapid στη δουλειά.

Το LamiaReport επικοινώνησε άμεσα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, τόσο με τη Διευθύντρια Δήμητρα Τσιάκα, όσο και με την Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Δ.Ε. Αικατερίνη Καλογήρου, που κατηγορηματικά μας δήλωσαν ότι δεν υπάρχει εκπαιδευτικός, όχι μόνο με την ειδικότητα θεολόγου, που να κατέθεσε - έστω και κατόπιν εορτής όπως υποστηρίζει η ανάρτηση - θετικό rapid test. Πόσο μάλλον να ερευνάται και περαιτέρω η υπόθεση για καταλογισμό ευθυνών στα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε αυτή την απίθανη ιστορία!

Ομοίως και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς δεν είχε φτάσει καμία σχετική αναφορά - καταγγελία, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη όλα τα επίσημα στοιχεία από τους πέντε νομούς ευθύνης της.

Αν το στόρι αφορά κάποια άλλη πόλη, νομό ή περιφέρεια, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ωστόσο με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν υφίσταται για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα.

Αποδεικνύεται ωστόσο, για μία ακόμη φορά, ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε όλα όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και ειδικά από ανώνυμες πηγές και φυσικά σε καμία περίπτωση να μην τα αναμεταδίδουμε, διαδικτυακά ή ακόμη και προφορικά, χωρίς να έχουμε διερευνήσει το θέμα.  

Προσαρμοσμένη αναζήτηση