Έτοιμη για τη 2η ψηφιακή μετάβαση η Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 07:46 Έτοιμη για τη 2η ψηφιακή μετάβαση η Φθιώτιδα

Αλλάζουν συχνότητα ΕΡΤ και DIGEA από 17 Σεπτεμβρίου. Μαζί με τη Φθιώτιδα και οι περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Κορινθίας και Αχαΐας…

Σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της Πολιτείας, όπως προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2020, αλλά και του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Κορινθίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και σε τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και της Βόρειας Εύβοιας.

Οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα πρέπει να προβούν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής σε επανασυντονισμό των δεκτών τους για τη λήψη των καναλιών από τις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε αγορά νέου εξοπλισμού.

Ειδικότερα, για τις περιοχές της Φθιώτιδας και γενικότερα της Περιφέρειας Στερεάς, οι νέες συχνότητες θα είναι οι παρακάτω (οι δέκτες συντονίζονται αυτόματα από την σχετική εντολή από το μενού):

Για κάποια κομμάτια της Φωκίδας, αλλά και για περιοχές της Κορινθίας και της Αχαΐας, τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 είναι:

ΚΑΤΣΙΚΑΣ

ΛΙΔΩΡΙΚΙ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

ΟΣΙΟΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ

Τονίζεται ότι δεν χρειάζεται καμία αγορά νέου εξοπλισμού, ενώ όσοι τηλεθεατές διαθέτουν δέκτη συμβατό με την τεχνολογία HD (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια.

Η 2η ψηφιακή μετάβαση γίνεται στο πλαίσιο ευρωπαϊκής απόφασης για διάθεση της ζώνης φάσματος των 700 MHz, που σήμερα χρησιμοποιείται από την ψηφιακή τηλεόραση, στην ανάπτυξη του δικτύου 5G από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση