Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμο και «λουκέτο» σε καφετέρια στη Λαμία που επέτρεψε την είσοδο σε ανεμβολίαστο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 07:30 Πρόστιμο και «λουκέτο» σε καφετέρια στη Λαμία που επέτρεψε την είσοδο σε ανεμβολίαστο

«Βροχή» και πάλι τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, ιδιοκτήτες και πελάτες…

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, όπως αποδεικνύεται από τις βεβαιωμένες παραβάσεις και συλλήψεις που καταγράφονται καθημερινά.

Ειδικότερα σε 95.022 ελέγχους την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, βεβαιώθηκαν συνολικά 394 παραβάσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 8 συλλήψεις.

Μία από τις παραβάσεις αφορά καφετέρια στο κέντρο της Λαμίας, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ για εξυπηρέτηση εντός του χώρου της, πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Αναζητείται ο ιδιοκτήτης για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ στην επιχείρηση επιβλήθηκε και 7ημερη αναστολή λειτουργίας. Επιπλέον στον πελάτη επιβλήθηκε πρόστιμο των 300 ευρώ.

«300αρια» όμως έπεσαν πολλά περισσότερα στην Περιφέρεια Στερεάς, καθώς ανάλογο πρόστιμο βεβαιώθηκε σε επαγγελματία για μη κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test, όπως προβλεπόταν για το είδος της επιχείρησης που διατηρεί.

Ακόμη 27 πρόστιμα των 300 ευρώ είχαμε σε εργαζόμενους, ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας.