Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε μαθητές την 1η εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 16:52 Φθιώτιδα: Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε μαθητές την 1η εβδομάδα ΦΩΤΟ INTIME

Κανένας εκπαιδευτικός θετικός στον κορωνοϊό…

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα, σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού.

Αν και παρατηρήθηκαν προβλήματα με την αλλαγή της ημέρας του δεύτερου self test εντούτοις το πρόγραμμα κύλησε ομαλά και τα κρούσματα κινήθηκαν σε μονοψήφιο νούμερο.

Ειδικότερα αναφερόμαστε στους μαθητές που βρέθηκαν θετικοί στο δεύτερο επαναληπτικό self test που μπορούσε να γίνει μέχρι και 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport αναφέρθηκαν δύο (2) περιστατικά covid στα Δημοτικά και πέντε (5) σε Γυμνάσια ή Λύκεια.

Στους μαθητές της τάξης στην οποία εντοπίζεται κρούσμα δίνεται η δυνατότητα διενέργειας επιπλέον δωρεάν self και rapid tests. Για τον διπλανό του κρούσματος και γενικά με όσους καθόταν κοντά, υπάρχει η πρόβλεψη έως και εφτά διαγνωστικών δωρεάν τεστ την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν τη νέα σχολική περίοδο, μεμονωμένα περιστατικά ακόμη και δύο ή τρία κρούσματα όπως ίσχυε πέρυσι, τώρα δεν κλείνουν τη σχολική μονάδα που εντοπίζονται.

Τμήμα κλείνει μόνο αν νοσήσει το 50%+1 της τάξης, δηλαδή σε τάξη με 15 παιδιά πρέπει να αρρωστήσουν τα 8, σε τάξη με 16 ή 17 τα 9 κ.ο.κ.

Σημειώνουμε τέλος ότι κανένας εκπαιδευτικός δε βρέθηκε θετικός στα επαναληπτικά τεστ αυτής της εβδομάδας.