Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Μαθητές και εμβολιασμένοι τα νέα κρούσματα των δειγματοληψιών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 18:49 Λαμία: Μαθητές και εμβολιασμένοι τα νέα κρούσματα των δειγματοληψιών

Πλησίασαν τα 400 τα rapid tests από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε πλατεία Ελευθερίας και Γαλανέικα…

Συνεχίστηκαν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου τα δωρεάν τα rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο Δήμο Λαμιέων.

Σε δύο σημεία, έδωσαν δείγμα 398 άτομα, από τα οποία προέκυψαν πέντε (5) θετικά στον κορωνοϊό, διαμορφώνοντας το ποσοστό θετικότητας στο 1,26% με τις ηλικίες από 16 έως 54 ετών.

Λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί από την Κυβέρνηση για το ποιος μπορεί να εκδίδει αρνητικό αποτέλεσμα covid από δημόσια δομή, οι συμμετοχές ουσιαστικά περιορίζονται σε εμβολιασμένους και μαθητές.

Πιο αναλυτικά, στην πλατεία Ελευθερίας έγιναν 197 τεστ και βρέθηκαν δύο (2) θετικά (1,02%).

Πρόκειται για ανεμβολίαστους μαθητές 16 και 17 ετών με ήπια συμπτώματα, με το ένα παιδί να έχει θετικό self test και το άλλο να προέρχεται από επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός της οικογένειας.

Στα Γαλανέικα έγιναν 201 τεστ και προέκυψαν τρία (3) θετικά (1,49%).

Και εδώ είχαμε έναν μαθητή 16 ετών, ο οποίος μάλιστα είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Τα άλλα δύο θετικά είναι από εμβολιασμένους πολίτες 30 και 54 ετών. Και τα τρία περιστατικά εκδηλώνουν ήπια συμπτώματα της νόσου, ενώ το ένα επιβεβαίωσε επαφή με κρούσμα.

Δωρεάν rapid test θα έχουμε και το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στη Λαμία και συγκεκριμένα  στο δημοτικό πάρκινγκ στα Γαλανέικα (Αλύτρωτων Πατρίδων και Αγίας Παρασκευής) από τις 09:00’ έως τις 15:00’.