Ο Θέμης Χειμάρας για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 19:12 Ο Θέμης Χειμάρας για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Θέμης Χειμάρας εκπροσώπησε σήμερα τη Βουλή των Ελλήνων στην τελετή επιμνημόσυνης δέησης για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, στη Νέα Μαγνησία Λαμίας.

Ο Θέμης Χειμάρας σε δήλωση του αναφέρει:

«Εκπροσωπώντας τη Βουλή στον εορτασμό για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, στη Νέα Μαγνησία Λαμίας.

Σε αυτή την περιοχή της πόλης όπου, δραστήριοι συμπολίτες μας διατηρούν ζωντανή τη Μικρά Ασία, τις εικόνες, τα ήθη και τα έθιμα που κουβάλησαν ως πολύτιμο θησαυρό, οι πρόσφυγες το 1922.

Σήμερα, 99 χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης και το αποκορύφωμα της Γενοκτονίας, με τη σφαγή χιλιάδων Ελλήνων και Αρμενίων, οφείλουμε να αντιληφθούμε όλοι, πως ο απόλυτος σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και στις αρχές της καλής γειτονίας, είναι μονόδρομος για την επίτευξη της ασφάλειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση