Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 15:13 Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (ΦΩΤΟ)

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων της μικρασιατικής τραγωδίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Μαγνησία Λαμίας και ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νέα Μαγνησία Λαμίας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, ο κ. Σταϊκούρας Χρήστος ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο κ. Θέμης Χειμάρας ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο κ. Ευθύμιος Καραϊσκος Δήμαρχος Λαμιέων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Κοτρωνιάς Γιώργος, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων του ποντιακού και προσφυγικού και μικρασιατικού ελληνισμού.

«Η επέτειος της Μικρασιατικής καταστροφής μας οδηγεί τη μνήμη μας από τη Μικρά Ασία στους ανθρώπους που έφτασαν ως πρόσφυγες στη Νεα Μαγνησία Λαμίας. 99 χρόνια μετά τις σφαγές και την καταστροφή, με αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια και να επιδιώκουμε τη συνεργασία, την ειρήνη, και την καλή γειτονία» δήλωσε μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Αθανάσιος Καρακάντζας.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση