Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: «Καμπανάκι» από τα κρούσματα στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 08:00 Φθιώτιδα: «Καμπανάκι» από τα κρούσματα στα σχολεία

Στα 17 τα νέα περιστατικά στην πλειοψηφία τους σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου…

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι αριθμοί, από την πρώτη ουσιαστικά λειτουργία των σχολείων για τη νέα περίοδο στη Φθιώτιδα και ειδικά στη Λαμία.

Πριν καλά καλά γίνουν τα πρώτα self test της 2ης εβδομάδας (κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα δίνονται τα self test) η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καταγράφει 14 καινούρια περιστατικά σε μαθητές και 1 σε καθηγήτρια, ενώ την εικόνα συμπληρώνει η Πρωτοβάθμια, με ένα κρούσμα στο 3ο Νηπιαγωγείο Αταλάντης και άλλο ένα στο 1ο Δημοτικό Αταλάντης.

Όσον αφορά τα κρούσματα που αποκαλύφθηκαν τη Δευτέρα σε παιδιά Γυμνασίων και Λυκείων από rapid test κυρίως, είναι σε έξι διαφορετικά σχολεία, εκ των οποίων τα πέντε στη Λαμία και ένα στο ΓΕΛ Στυλίδας. Τα κρούσματα στη Λαμία, εντοπίστηκαν στο 3ο και 5ο Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑΛ, το 5ο και το 8ο Γυμνάσιο, ενώ εξετάζεται ένα ακόμη σε μαθήτρια άλλου Γυμνασίου.

Επιπλέον θετική βρέθηκε και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια με ώρες σε διάφορα σχολεία στη Λοκρίδα, που είχε βγει αρνητική την Παρασκευή, αν και είχε συμπτώματα.

Στις παραπάνω περιπτώσεις έχουν ενημερωθεί οι διευθύνσεις των σχολείων και τα αντίστοιχα τμήματα που έχουν κρούσματα για τη διενέργεια των επιπλέον τεστ. Στην περίπτωση των σχολείων της Αταλάντης, ελέγχθηκαν ήδη οι μαθητές στο Κέντρο Υγείας.

Έτσι μέσα σε λίγες ώρες, από την περασμένη Παρασκευή, έχουν εντοπιστεί 24 περιστατικά covid, εκ των οποίων τα 23 σε μαθητές και η αισιοδοξία της περασμένης εβδομάδας μετατρέπεται σε… ανησυχία!

Το ανησυχητικό βέβαια δεν είναι στα ήδη καταγεγραμμένα κρούσματα, καθώς σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας, αλλά σε όσα δεν έχουν ακόμη καταγραφεί!

Το ρεπορτάζ του LamiaReport θέλει να υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις μαθητών αλλά και οικογενειών, που δεν επιμένουν στην εξέταση με self test. Αποτελεί μάλιστα κοινό μυστικό μεταξύ των παρεών των εφήβων, πόσο εύκολα μπορούν να ξεγελάσουν το σύστημα και να δηλώσουν αρνητικό τεστ χωρίς να έχουν κάνει τίποτα. Δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις η συγκεκριμένη συμπεριφορά ενθαρρύνεται από τους ίδιους τους γονείς!

Κάπως έτσι ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε ότι για τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 τα 581 από τα 2.126 κρούσματα είναι μαθητές 4 έως 17 ετών (άνω του 25%)!

Την τήρηση των μέτρων που προβλέπονται για την εξασφάλιση της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας, αλλά και για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, επαναλαμβάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας. «Δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω για την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας από μικρούς και μεγάλους, μέχρι να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Επίσης την αναγκαιότητα συχνών ελέγχων μέσω self test ή rapid test προκειμένου να μπορούμε να προστατεύσουμε και το διπλανό μας», τονίζει ο κ. Καρακάντζας που σημειώνει ότι παρακολουθούν καθημερινά τα κρούσματα, όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα και ανάλογα θα ενεργούν.