Δημοσίευσε βίντεο με ανήλικη σε πορνογραφικό site επειδή τον χώρισε

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 15:20 Δημοσίευσε βίντεο με ανήλικη σε πορνογραφικό site επειδή τον χώρισε

Ερήμην καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον Βόλο χθες έναν 25χρονο επειδή δημοσίευσε βίντεο ανήλικης σε πορνογραφικό site, για να την εκδικηθεί επειδή χώρισαν.

Ο 25χρονος από την Αλβανία, κατηγορούνταν για κατοχή και δημοσιοποίηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, χρηματική ποινή 360 ημερησίων μονάδων προς 5 € και η έφεση – αν την υποβάλει – να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ σε περίπτωση που δεν πληρώσει την ποινή, θα εκτίσει επιπλέον έξι μήνες φυλάκισης.

Ο 25χρονος, όπως αναφέρει το magnesianews.gr κατηγορούνταν ότι στις 16 Ιουλίου 2020, ανάρτησε βίντεο με προσωπικές στιγμές που είχε με μια ανήλικη Ελληνίδα, σε πορνογραφικού περιεχομένου ιστότοπο.

Στο Δικαστήριο παραβρέθηκε η κοπέλα, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, λέγοντας ότι είχε δεσμό με τον αλλοδαπό από το 2015, σε νησί των Σποράδων και πέρυσι αποφάσισε ότι ήθελε να χωρίσουν.

Πώς περιέγραψε η ανήλικη τη σχέση της με τον δράστη

«Έκτοτε ξεκίνησε ο εφιάλτης, καθώς ο δράστης είχε στην κατοχή του βίντεο με προσωπικές μας στιγμές, την οποία είχε διαβεβαιώσει ότι τα είχε για να θυμάται ο ίδιος και με διαβεβαίωσε ότι δεν θα τα έβλεπε κανείς. Επειδή τον αγαπούσα, του είχα «τυφλή» εμπιστοσύνη και εκείνος έλεγε ότι με αγαπάει» περιέγραψε στην κατάθεσή της.

Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι ο νεαρός, για να την εκδικηθεί επειδή τον χώρισε, την απειλούσε ότι θα δημοσιοποιούσε δύο βίντεο που είχε στην κατοχή του και θα το έβλεπε ο καθένας, και έλεγε ότι θα της καταστρέψει τη ζωή.

Όντως, ο κατηγορούμενος, που δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, έκανε ανάρτηση του βίντεο σε ιστότοπο πορνογραφικού περιεχομένου, ενώ της έστελνε μηνύματα από δύο ψεύτικα προφίλ ότι θα της καταστρέψει τη ζωή.

Η ανήλικη τότε κοπέλα, που εξήγησε ότι τα βίντεο είχαν αποτυπωθεί όταν ήταν 16 και 17 ετών, έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και παρά τις συστάσεις στον 25χρονο, ο ίδιος φέρεται να ανέβασε τα δύο βίντεο στο σάιτ περισσότερες από μια φορές.

Τελικά η νεαρή κοπέλα κατέθεσε μήνυση, βλέποντας ότι το θέμα πήρε δημοσιότητα, το έμαθε όλο το νησί και δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο.

Η ίδια κατέθεσε ότι φοβάται ακόμη και σήμερα για το μέλλον της, γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημοσιοποιήσει ξανά τα βίντεο στα επόμενα χρόνια.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ενοχή του κατηγορούμενου και καταδίκη του σε φυλάκιση τριών ετών με χρηματική ποινή 360 ημερήσιων μονάδων προς 5 € την καθεμία και αν δεν συμμορφωθεί να εκτίσει επιπλέον ποινή έξι μηνών.

Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον δράστη σε φυλάκιση 4 ετών, με την ίδια χρηματική ποινή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Τελειώνοντας η δίκη, ο εισαγγελέας καθησύχασε την κοπέλα ότι έπραξε το σωστό και τη διαβεβαίωσε ότι αν ο νεαρός αλλοδαπός πέσει στα χέρια των Ελληνικών Αρχών, θα πάει στη φυλακή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση