Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα τηλεδιάσκεψη Σταϊκούρα για τα «κόκκινα σπίτια» της Μαλεσίνας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 09:43 Νέα τηλεδιάσκεψη Σταϊκούρα για τα «κόκκινα σπίτια» της Μαλεσίνας

Τι αποφασίστηκε…

Σε μια ακόμη προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη εργασίας συμμετείχε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας για το ζήτημα των «κόκκινων σπιτιών» Μαλεσίνας.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος: η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών κα Καλύβα, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Ζεκεντές, η Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας & Πρόεδρος της Επιτροπής εξέτασης αιτήσεων & γνωμοδότησης για την παραχώρηση εκτάσεων του άρθρου 28 του ν. 4778/2021 κα Χατζάκη, τα λοιπά μέλη της Επιτροπής κ. Μακρής, κ. Φουρλεμάδης, κα Ψαρρά και κα Παναγιώτου, η κα Κουκούτση, Προϊσταμένη του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης της Ελληνικό Κτηματολόγιο ΑΕ, η κα Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Χωρικών Δεδομένων της Ελληνικό Κτηματολόγιο ΑΕ και τέλος οι Μηχανικοί, κκ. Φουρλεμάδης Νίκος, Φουρλεμάδης Δημήτρης και Χοντροκώστας Γιώργος, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μαλεσίνας.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε η πρόοδος της διαδικασίας και απαντήθηκαν διάφορα θέματα από τα στελέχη της Ελληνικό Κτηματολόγιο ΑΕ.

Αποφασίστηκε:

α) να διεξαχθούν προληπτικές κτηματολογικές διορθώσεις (χωρικές μεταβολές), ώστε να αποφευχθούν πρόσθετα έξοδα στο μέλλον για τους αιτούντες, κατά τη μεταγραφή των τίτλων (παραχωρήσεις) στο οικείο κτηματολογικό γραφείο,

β) να τεθούν σε χρονική προτεραιότητα αυτές οι διορθώσεις από την πλευρά της Ελληνικό Κτηματολόγιο ΑΕ,

γ) να εξεταστεί από το Υπουργείο Οικονομικών η παράταση της προθεσμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών στην Επιτροπή και

δ) να επαναληφθεί σε 15 ημέρες η τηλεδιάσκεψη με την ίδια σύνθεση, για να απαντηθούν όποια ερωτήματα τυχόν προκύψουν και να αξιολογηθεί η πρόοδος που θα υπάρξει.

«Με συνέπεια, μεθοδικότητα και ασφάλεια ένα διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής δρομολογείται προς όφελος των πολιτών της περιοχής», σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας για ένα θέμα που ταλαιπωρεί χρόνια την τοπική κοινωνία.

(Η φωτογραφία είναι από συνάντηση του Υπουργού τον περασμένο Ιούλιο στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας για το ίδιο ζήτημα)