Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Πόσα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 08:38 Φθιώτιδα: Πόσα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες

Τι έδειξαν τα πρώτα self και rapid test της εβδομάδας…

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα από τα κρούσματα κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των σχολείων.

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης υποχρεούνταν σε self test και ενώ τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εντοπιστεί ήδη 24 κρούσματα, ήτοι 20 στη Δευτεροβάθμια (1 καθηγήτρια) και 4 στην Πρωτοβάθμια.

Τελικά τα πρώτα τεστ της εβδομάδας πλησίασαν διψήφιο νούμερο περιορίστηκαν όμως τελικά στα εννέα (9).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, είχαμε τέσσερα (4) περιστατικά covid σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πέντε (5) στην Πρωτοβάθμια και ειδικότερα:

2 περιστατικά στο 5ο Λύκειο Λαμίας

1 στο 5ο Γυμνάσιο

1 στο Γυμνάσιο Μώλου

1 στο Νηπιαγωγείο Καινούργιου

1 στο 2ο Νηπ. Σπερχειάδας

1 στο Νηπιαγωγείο Καραβομύλου

1 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

1 στο Δ.Σ. Λουτρών Υπάτης

Σε όλες τις περιπτώσεις ακολουθήθηκε η διαδικασία των rapid tests για τις στενές επαφές των κρουσμάτων με αρνητικά αποτελέσματα. Μάλιστα στην περίπτωση των μαθητών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, κανένα από τα παιδιά δεν είχε πάει σχολείο την Παρασκευή ή τη Δευτέρα, καθώς οι γονείς τα είχαν κρατήσει προληπτικά σπίτι, ωστόσο και πάλι έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, σύμφωνα με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώτα Χουλιάρα - Σιδερά. «Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις προσδιορίσθηκαν και ελέγχθηκαν με rapid test οι συμμαθητές των μαθητών που βρέθηκαν θετικοί στην covid-19. Όλα τα παιδιά που έδωσαν δείγμα ήταν αρνητικά στον ιό», μας ενημερώνει η κα Χουλιάρα - Σιδερά.

Μετά τα παραπάνω εννέα περιστατικά, φτάσαμε αισίως στα 33 κρούσματα, οκτώ ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, αριθμός που σαφώς προβληματίζει τους ανθρώπους της Εκπαίδευσης που συνιστούν πιστή εφαρμογή των μέτρων και διεξαγωγή των self test κάθε Τρίτη και Παρασκευή.