Δήμος Λοκρών: «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 19:46 Δήμος Λοκρών: «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα»

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (EUROPEAN MOBILITY WEEK – EMW) έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Η εκστρατεία εντάσσεται στον πανευρωπαϊκό στόχο επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας και στηρίζει κάθε τοπική πρωτοβουλία ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο πράσινες, πιο συμμετοχικές και προσβάσιμες για όλους.

Το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου 2021) είναι «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα» και προτάσσει τα ακόλουθα κεντρικά ζητήματα: την ψυχική και σωματική υγεία, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Ο Δήμος Λοκρών συμμετέχει στον εορτασμό μέσω της υλοποίησης προειδοποιητικής σήμανσης και διαγράμμισης σε σημεία που ενέχουν επικινδυνότητα όπως είναι τα σχολεία ή κεντρικές διασταυρώσεις.

Παράλληλα, βελτιώθηκε η σήμανση θέσεων ΑμΕΑ και βελτιώθηκαν ή δημιουργήθηκαν ράμπες ΑμΕΑ.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές δήλωσε: «Στόχος μας είναι μέσα από τις παρεμβάσεις σήμανσης, διαγράμμισης και υποδομών πρόσβασης να δώσουμε την κατεύθυνση της προστασίας και διευκόλυνσης των μετακινήσεων με ασφάλεια των πεζών, των ποδηλατών και των ΑμΕΑ στον τόπο μας. Θέλουμε να ενισχύσουμε την κινητικότητα των κατοίκων χωρίς αυτοκίνητο, πράγμα που είναι ζήτημα αλλαγής νοοτροπίας και καλλιέργειας της κατάλληλης κουλτούρας.

Το επόμενο βήμα θα είναι να στοχεύσουμε στους νεώτερους σε ηλικία κατοίκους και ειδικά στα παιδιά, ώστε να τολμήσουμε στη συνέχεια ως Δήμος: α) να ενισχύσουμε περαιτέρω τις υποδομές πεζοδρόμων, β) να αναπτύξουμε την ποδηλατική κουλτούρα και γ) να εργαστούμε για το σεβασμό των αναγκών των ΑμΕΑ μέσω των κατάλληλων παρεμβάσεων στις προσβάσεις τους.».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com