Γιάννης Οικονόμου: «Ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση του Φράγματος στο Μπουγάζι Δομοκού»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 12:09 Γιάννης Οικονόμου: «Ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση του Φράγματος στο Μπουγάζι Δομοκού»

Θα εξυπηρετεί 10 χιλιάδες στρέμματα με το έργο να περιλαμβάνει «έξυπνα» δίκτυα άρδευσης…

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η διενέργεια διαπραγμάτευσης για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου που θα βοηθήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες στη σύνταξη ολοκληρωμένου και άρτιου φακέλου για την υλοποίηση του έργου ΣΔΙΤ «Φράγμα στο Μπουγάζι Δομοκού και αρδευτικό Δίκτυο».

Με το πέρας της διαδικασίας θα είναι εφικτή η κατάθεση του αρχικού επενδυτικού σχεδίου του έργου στην ειδική γραμματεία ΣΔΙΤ, με σκοπό την έγκριση της από τη Διυπουργική.

Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για το Νομό Φθιώτιδας και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής του Δομοκού (Λίμνη Ξυνιάδα) για την άρδευση των καλλιεργειών τους.

Η αρδευόμενη έκταση θα είναι 10 χιλιάδες στρέμματα, ενώ στη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή δικτύου μεταφοράς νερού με εφαρμογή «έξυπνων» δικτύων άρδευσης και με εφαρμογή τηλεμετρίας για μείωση των απωλειών και μέγιστη αξιοποίηση των υδάτων.

«Είναι το πρώτο αρδευτικό έργο που θα υλοποιηθεί στο Νομό Φθιώτιδας μέσω ΣΔΙΤ και είναι πολύ ευχάριστο νέο. Η διευκόλυνση των αγροτών της περιοχής για την αξιοποίηση του νερού με την εκμετάλλευση των έξυπνων δικτύων άρδευσης και της τηλεμετρίας αποτελούσε προτεραιότητα, η οποία θα γίνει πραγματικότητα», υποστήριξε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση