Εκτύπωση αυτής της σελίδας

STOP στην εκτύπωση των αποτελεσμάτων των rapid tests των ανεμβολίαστων μαθητών!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 08:12 STOP στην εκτύπωση των αποτελεσμάτων των rapid tests των ανεμβολίαστων μαθητών!

Μπήκε κόφτης για όλους τους ανεμβολίαστους. Τι πρέπει να κάνετε για τα αποτελέσματα της εξέτασης των παιδιών σας...

«STOP» στην έκδοση βεβαιώσεων για αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών που είναι ανεμβολίαστοι, μπήκε από το απόγευμα της Πέμπτης στο gov.gr.

Συγκεκριμένα, στην προσπάθεια γονέων, τα παιδιά των οποίων είναι πάνω από 12 ετών και είναι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντός του σχολείου τους και υποχρεώθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ πλέον να τυπώσουν το αποτέλεσμα!

Το μήνυμα που τους βγάζει το gov.gr είναι το παρακάτω:

«Χωρίς ολοκληρωμένο εμβολιασμό δεν εκδίδονται πιστοποιητικά και βεβαιώσεις για αποτελέσματα διαγνωστικών ελέγχων από δημόσιες δομές».

Δείτε το μήνυμα που ήρθε σε γονέα μαθήτριας 12 ετών:

Αν και μοιάζει ως φυσική εξέλιξη του προγραμματισμού της βάσης δεδομένων από την οποία θέλουν να αποκλείσουν όλους τους ανεμβολίαστους από το να κάνουν δωρεάν τους διαγνωστικούς ελέγχους, εντούτοις το μέτρο αυτό φαίνεται ότι επεκτείνεται σε μαθητές για τους οποίους δεν ισχύει η υποχρεωτικότητα και στο κάτω κάτω οι δικές τους οδηγίες στο πλαίσιο της εξασφάλισης της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων, περιλαμβάνουν επιπλέον δύο rapid test εκτός των δύο self test που γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή!

Επίσης από τη διατύπωση του ηλεκτρονικού μηνύματος αποδεικνύει ότι οι μαθητές που κάνουν έλεγχο rapid test σε ιδιωτικό εργαστήριο - όπως και οι λοιποί ανεμβολίαστοι - έχουν τη δυνατότητα έκδοσης αποτελέσματος!

Δε γνωρίζουμε αν σιωπηλά - προφορικά πάει προς κατάργηση  η ΚΥΑ 55254 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4187Β/10-9-21 και αναφέρει ρητά:

«Εάν πρόκειται για ανεμβολίαστους μαθητές/τριες ή μέλη του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού, ή άτομα χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο, υποβάλλονται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, επιπλέον των δύο (2) υποχρεωτικών προληπτικών συστηματικών ελέγχων ανά εβδομάδα (αυτοδιαγνωστικών στην περίπτωση των μαθητών/τριών και εργαστηριακών διαγνωστικών στην περίπτωση των μελών του προσωπικού), σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που θα παρέχεται χωρίς κόστος, σε δημόσιους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δύο (2) φορές στο διάστημα των επτά (7) ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Διευκρινίζεται ότι αποδεκτά είναι και τα rapid test που μπορεί να πραγματοποιηθούν ιδία δαπάνη σε ιδιωτικά εργαστήρια».

Αν επικρατήσει τελικά μόνο η τελευταία παράγραφος είναι βέβαια ότι θα υπάρξουν δικαιολογημένες και οργανωμένες αντιδράσεις.

Τι πρέπει να κάνετε

Το LamiaReport, επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και για την έκδοση της βεβαίωσης αποτελέσματος για ανεμβολίαστα άτομα και σε περιπτώσεις μαθητών, οι γονείς ή κηδεμόνες αποστέλλουν mail στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..gr

Στο mail αναγράψτε:

  • Ονοματεπώνυμο
  • ΑΜΚΑ
  • Ημερομηνία Διεξαγωγής Τεστ
  • Τόπο Διεξαγωγής Τεστ

Επισυνάπτεται επίσης η βεβαίωση από τον/την Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας ότι αποτελούν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Αν δεν υπάρχει η συγκεκριμένη βεβαίωση αναφέρεται ότι είναι μαθητής/τρια στο σχολείο και ότι είναι στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Από τη συγκεκριμένη διεύθυνση θα παίρνουν την απάντηση που θα πρέπει να προσκομίζουν στο σχολείο, αντί της βεβαίωσης αποτελέσματος που έβγαζαν μέχρι τώρα.

Δε γνωρίζουμε ωστόσο το χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων, σας έρχεται πάντως αυτοματοποιημένο μήνυμα ότι λάβανε το mail σας…