Τους έπιασαν να κουβαλάνε λαθραία τσιγάρα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 09:08 Τους έπιασαν να κουβαλάνε λαθραία τσιγάρα

Στη μία περίπτωση πέρασαν χειροπέδες και στον άνθρωπο που τα προμήθευσε…

Στη σύλληψη ενός 29χρονου και ενός 63χρονου Έλληνα προέβησαν, πρωινές ώρες της Πέμπτης (23/9), στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε ο 29χρονος, βρέθηκε να μεταφέρει καπνικά προϊόντα διαφόρων επωνυμιών. Συγκεκριμένα μετέφερε τετρακόσια (400) πακέτα τσιγάρων και τριάντα (30) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων έκαστη, οι οποίες στο σύνολο τους δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Στην συνέχεια, εντοπίστηκε και ο 63χρονος, οποίος κατείχε και παρέδωσε στον 29χρονο τα καπνικά προϊόντα προκειμένου να τα μεταφέρει.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε όχημα.

Επίσης σε περιοχή του Καρπενησίου,  αστυνομικοί της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, συνέλαβαν  το απόγευμα της Τετάρτης (22/9) έναν άνδρα γιατί κουβαλούσε εντός οχήματος ιδιοκτησίας του έξι (6) κούτες, με συνολικά 1.500 αυτοσχέδια τσιγάρα με αδασμολόγητο καπνό, τα οποία και κατασχέθηκαν (φωτογραφία).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση