Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Έτσι λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 08:44 Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Έτσι λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία

Δελτίο τύπου απαντώντας σε πολλά ερωτήματα συμπολιτών μας, κοινοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας, σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του covid - 19.

Παραθέτοντας λοιπόν την τελευταία Υπουργική Απόφαση περιγράφει τα εξής:

Για τους εισερχόμενους στα ιατρεία και λοιπούς φορείς – μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επιτρέπεται:

α) Ένας συνοδός ανά ασθενή

β) Αυστηρή τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου και καθορισμός ραντεβού καθώς και χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου.

γ) Ασθενείς που προσέρχονται  σε ιδιωτικές δομές Υγείας για εξέταση δεν  υποχρεούνται  να έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο  για covid – 19.

δ) Ασθενείς που προσέρχονται σε ιδιωτικές δομές υγείας για εξετάσεις ή ιατρικές πράξεις που ενδέχεται να προκαλέσουν  αερόλυμα και κίνδυνο διασποράς οφείλουν να έχουν rapidtest 48ώρου πριν την εξέταση.

ε) Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν απαιτείται  να έχουν εργαστηριακό έλεγχο  covid – 19  για την είσοδό τους σε ιδιωτικές δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

στ ) Οι μη εμβολιασμένοι  και μη νοσήσαντες συνοδοί ασθενών υποχρεούνται για είσοδό τους σε ιδιωτικά ιατρεία να έχουν αρνητικό rapidtest εντός 48ώρου.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας αν και εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τις ανωτέρω διατάξεις φοβούμενος πως θα προκύψουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων παρακαλεί τους πολίτες της Φθιώτιδας να συμβάλλουν στην εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων βοηθώντας στο έργο τους, τους επαγγελματίες Υγείας», καταλήγει ο ΙΣ Φθιώτιδας.