Τα σχολεία της Δ.Δ.Ε Φθιώτιδας γιόρτασαν την 8η Πανελλήνια Ημέρα αθλητικών εκδηλώσεων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 20:46 Τα σχολεία της Δ.Δ.Ε Φθιώτιδας γιόρτασαν την 8η Πανελλήνια Ημέρα αθλητικών εκδηλώσεων

Στο 1ο και το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας με την ευκαιρία της ημέρας, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων…

Η 24η Σεπτεμβρίου, θεωρείται ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας αθλητικών εκδηλώσεων υλοποιήθηκαν σε όλα τα της Φθιώτιδας αθλητικές δραστηριότητες με σύνθημα: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Δήμητρα Τσιάκα, μαζί με την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων, Κατερίνα Καλογήρου επισκέφθηκαν σχολεία της Λαμίας για να συμμετάσχουν από κοντά στις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών.

Πρώτος σταθμός τους ήταν το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας και στη συνέχεια παρακολούθησαν αγώνες και αθλοπαιδιές στο 1ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Όλοι ακολουθούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες προστασίας κατά του covid-19.

Η κα Τσιάκα επισκέφθηκε όλους τους χώρους του 4ου Γυμνασίου Λαμίας και δήλωσε κατενθουσιασμένη με την απερίγραπτη εργατικότητα των εκπαιδευτικών. «Κάθε γωνιά είχε και μια καλλιτεχνική έκπληξη και κάθε χώρος είχε τη δική του πρωτοτυπία», σημειώνει η κα Διευθύντρια ΔΕ Φθιώτιδας και προσθέτει: «Η αγάπη και η συνεργασία ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων που στόλιζαν τον χώρο με την καλοσύνη τους. Σκοπός τους η πνευματική προσήλωση στο παιδαγωγικό τους καθήκον και μέτρο τους η ανάδειξη των ηθικοπαιδαγωγικών αξιών των μαθητών. Και η Διεύθυνση δημιουργική και δυναμική αποτύπωνε και στήριζε τις έμφυτες προτεραιότητες του ανθρωπιστικού ρόλου. Η γωνιά της Τεχνολογίας, της Μουσικής, των Μαθηματικών, των Φιλολογικών μαθημάτων ακόμη και της ανακύκλωσης, είχαν παντού χαραγμένη μια εικαστική πινελιά. Άνθρωποι πραγματικά ελεύθεροι και επιστήμονες που ως εμψυχωτές καθοδηγούν την σκέψη και τη γνώση νέων «δυνάμει» μελλοντικών επιστημόνων».

Ακολούθησε όπως σημειώσαμε η επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο Λαμίας, όπου η κα Τσιάκα και η Κα Καλογήρου, σε ένα πολύ καλό κλίμα συζήτησης άκουσαν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των συναδέλφων τους και έδωσαν ευχές για δύναμη, υγεία και αγαστή συνεργασία.

«Μακάρι οι σχέσεις των εκπαιδευτικών να είναι ζεστές και ουσιαστικές και μέριμνά τους να είναι η συνεργασία, η άμιλλα και η προκοπή των μαθητών», συμπληρώνει η ΔΔΕ, Δήμητρα Τσιάκα, με αφορμή την επίσκεψή της στα δύο σχολεία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση