Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με διψήφιο νούμερο μολύνσεων κλείνει η 2η εβδομάδα στα σχολεία της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 09:14 Με διψήφιο νούμερο μολύνσεων κλείνει η 2η εβδομάδα στα σχολεία της Φθιώτιδας

Με 226 συνολικά κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας…

Με δέκα (10) νέα κρούσματα έκλεισε η 2η εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Στο σύνολο η Περιφέρεια παρουσίασε 226 μολύνσεις σε μαθητές - κυρίως - και εκπαιδευτικούς στους πέντε νομούς, με την τελευταία ημέρα να καταγράφει 23 (τα 3 σε εκπαιδευτικούς).

Από αυτές το 24% περίπου αντιστοιχεί στη Φθιώτιδα. Στα τελευταία self test που υποβλήθηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώθηκαν, όπως σημειώσαμε, άλλα δέκα κρούσματα. Από αυτά τα εννέα (9) είναι μαθητές και ένας (1) εκπαιδευτικός.

Τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής: Έξι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (μαθητές) και τέσσερις στην Πρωτοβάθμια (τρεις μαθητές - ένας εκπαιδευτικός).

Τα self test επιβεβαιώθηκαν με εργαστηριακό έλεγχο και σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι στενές επαφές (συμμαθητές - εκπαιδευτικοί) εφόσον ήταν σε επαφή μαζί τους το τελευταίο 48ωρο θα υποβληθούν σε δύο επιπλέον εργαστηριακά τεστ (rapid test) το οποίο παρέχεται δωρεάν.

Σε περίπτωση που το παιδί ή ο εκπαιδευτικός που υποχρεούται στους επιπλέον ελέγχους, είναι ανεμβολίαστοι, τότε εξαιτίας του «κόφτη» που έχει μπει στο gov.gr για την εκτύπωση των αρνητικών βεβαιώσεων, υποχρεούστε στην αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στο mail αναγράψτε:

  • Ονοματεπώνυμο
  • ΑΜΚΑ
  • Ημερομηνία Διεξαγωγής Τεστ
  • Τόπο Διεξαγωγής Τεστ

Επισυνάπτεται επίσης η βεβαίωση από τον/την Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας ότι αποτελούν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Αν δεν υπάρχει η συγκεκριμένη βεβαίωση αναφέρεται ότι είναι εκπαιδευτικός ή μαθητής/τρια στο σχολείο και ότι είναι στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Από τη συγκεκριμένη διεύθυνση θα λαμβάνουν την απάντηση που θα πρέπει να προσκομίζουν στο σχολείο, αντί της βεβαίωσης αποτελέσματος που έβγαζαν μέχρι τώρα.

Διαβάστε επίσης: STOP στην εκτύπωση των αποτελεσμάτων των rapid tests των ανεμβολίαστων μαθητών!