Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όμιλος Φίλων Δάσους: Πεζοπορική διαδρομή στο παραποτάμιο δάσος του Σπερχειού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 12:50 Όμιλος Φίλων Δάσους: Πεζοπορική διαδρομή στο παραποτάμιο δάσος του Σπερχειού

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 5.00 μμ.

Το ραντεβού μας πριν την γέφυρα Κωσταλεξίου (στο ύψος του πρατηρίου καυσίμων), από την πλευρά της Λαμίας, για να περπατήσουμε δίπλα στο ποτάμι με κατεύθυνση την ροή του ποταμού κατά μήκος του αναχώματος .

Μια διαδρομή συνολικά δύο ωρών μέσα σε άγρια βλάστηση με απλόχερη σκιά.

Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους συνεχίζει και φέτος τις πεζοπορικές διαδρομές, για τα μέλη, τους φίλους και όλους εσάς που αγαπάτε τη φύση. Σας περιμένουμε στην παρέα μας για να γνωρίσετε τον φυσικό πλούτο της περιοχή μας και να πιέσουμε για την ανάδειξή του.

Η πεζοπορική αυτή διαδρομή αποτελεί τμήμα της πρότασής μας προς το ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ κατασκευής μιας πεζοπορικής και ποδηλατικής διαδρομής στην παρόχθια περιοχή του Σπερχειού ποταμού, η οποία περιλαμβάνει τα εξής χαρακτηριστικά:

• Αρχή διαδρομής, η γέφυρα Λουτρών Υπάτης και τέλος διαδρομής, ο Μεριστής του Σπερχειού, στη συμβολή παλαιάς και νέας ευθυγραμμισμένης κοίτης.
• Η συνολική διαδρομή είναι περίπου 22Km και όπως φαίνεται στο συνημμένο χάρτη, το πρώτο τμήμα μέχρι και τη Γέφυρα Κωσταλεξίου ακολουθεί τον υπάρχοντα αγροτικό δρόμο και το νότιο ανάχωμα της κοίτης, ενώ το δεύτερο τμήμα, από τη γέφυρα του Κωσταλεξίου μέχρι τον

Μεριστή ακολουθεί το δρόμο και το ανάχωμα στη βόρεια πλευρά της κοίτης.

Σας περιμένουμε στην παρέα μας και αυτή τη φορά.

* Λαμβάνοντας πάντα όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας για τον Covid-19