Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψάχνεις σπουδές με επαγγελματική αποκατάσταση;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 14:32 Ψάχνεις σπουδές με επαγγελματική αποκατάσταση;

Φυσικοθεραπεία - Εργοθεραπεία - Βρεφονηπιοκομία

Η φυσικοθεραπεία είναι ένα πολύ αξιοσέβαστο επάγγελμα με μεγάλη συμβολή στην κοινωνία. Ο φυσικοθεραπευτής διαθέτει γνώσεις και δεξιότητες για να εργαστεί σε κέντρα αποκατάστασης και εργαστήρια φυσικοθεραπείας, αλλά και λοιπούς χώρους όπου παρέχονται υπηρεσίες φυσικοθεραπείας στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, συμμετέχοντας σε ειδικές μονάδες και ομάδες που εφαρμόζουν τεχνικές αποκατάστασης και ευεξίας σε οργανωμένα ιδρύματα ή κατ’ οίκον.

Η Εργοθεραπεία - Occupational Therapy - είναι μία από τις επιστήμες υγείας. Είναι η θεραπεία σωματικών ή ψυχιατρικών διαταραχών μέσω ειδικά επιλεγμένων δραστηριοτήτων με σκοπό να βοηθήσει τα άτομα να επιτύχουν το μέγιστο επίπεδο λειτουργικότητας και ανεξαρτησίας, σε όλες τις πλευρές της ζωής τους. Έχει επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο/Η Βρεφονηπιοκόμος υποδέχεται τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στο «πρώτο τους σχολείο» οδηγώντας τα σιγά-σιγά από το στενό οικογενειακό περιβάλλον σε ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας, στοργής, εξοικείωσης και μάθησης. Οι βρεφονηπιοκόμοι είναι επιδέξιοι στη  χρήση υλικών, τεχνικών και μουσικών οργάνων με στόχο την αξιοποίησή τους κατά την απασχόλησή τους με τα βρέφη και τα νήπια. Είναι  ικανοί να οργανώσουν ένα βρεφονηπιακό σταθμό με βάση τις παιδαγωγικές αρχές.

Στo ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ, υλοποιώντας την εκπαιδευτική μας φιλοσοφία, δίνουμε βαρύτητα στην πρακτική άσκηση και εφαρμογή. Από την πρώτη στιγμή θεωρούμε τον κάθε σπουδαστή ως έναν εν δυνάμει επαγγελματία που με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτά γίνεται ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας που μπορεί να δώσει λύσεις και να φέρει αποτελέσματα.

Και οι τρεις ειδικότητες θα λειτουργήσουν φέτος στο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ της Λαμίας.

Πληροφορίες - Εγγραφές
Αθηνών 18
22310 27500
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

thessalikoiek.gr
Facebook: Θεσσαλικό ΙΕΚ - Γιάτσος