Νοσοκομείο Λαμίας: Νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ και Κλινική Κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 08:47 Νοσοκομείο Λαμίας: Νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ και Κλινική Κορωνοϊού

Ο αριθμός των ασθενών παραμένει σταθερός…

Στο μέσον ενός 4ου κύματος της covid-19 δείχνει να βρίσκεται η Φθιώτιδα, χωρίς ευτυχώς αυτό να αποτυπώνεται σε αριθμό νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Αν και από την 1η Αυγούστου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 1521 κρούσματα στη Φθιώτιδα, αριθμός μεγαλύτερος κατά 5 από το σύνολο των περιστατικών covid το δύσκολο δίμηνο Μάρτιου - Απρίλιος 2021, οι εισαγωγές στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς είναι μακράν λιγότερες.

Ο μέσος όρος των νοσηλευομένων ασθενών στο Πέτρινο το παραπάνω διάστημα είναι 11 με 12, όταν στα μέσα Μαρτίου χρειάστηκε να ανοίξει και τρίτη πτέρυγα στην Κλινική. 11 με 12 όπως θα θυμάστε ήταν μόνιμα οι ασθενείς στη ΜΕΘ Κορωνοϊού μέχρι και τέλη Μαΐου.

Αυτή τη στιγμή αντίθετα η ΜΕΘ Κορωνοϊού λειτουργεί με έξι κρεβάτια και νοσηλεύονται δύο ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας μόλις 54 ετών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις τελευταίες ώρες πήρε εξιτήριο από την Εντατική για το Πέτρινο ένας 85χρονος με καταγωγή από τη Φθιώτιδα που μένει όμως στην Αττική. Ο συγκεκριμένος ασθενής είχε ξανανοσηλευτεί στην Κλινική Κορωνοϊού από όπου βγήκε νικητής πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο ένα άλλο πιο σοβαρό πρόβλημα υγείας τον ξανάφερε πίσω και επειδή παραμένει θετικός στον ιό, εισήχθη στη ΜΕΘ Covid. Βγήκε και από κει νικητής και ευχόμαστε σύντομα να είναι σε θέση να επιστρέψει σπίτι του.

Η θέση του πάντως δεν έμεινε κενή, καθώς χρειάστηκε η εισαγωγή μιας ηλικιωμένης από την Καρδίτσα, 91 ετών.

Τέλος στην Κλινική Covid νοσηλεύονται άλλα 11 άτομα με αρκετές νέες εισαγωγές. Πρόκειται για έξι άνδρες και πέντε γυναίκες ηλικίας 49 με 96 ετών. Οι περισσότεροι είναι κάτοικοι Λαμίας (7), ένας από το Δήμο Λοκρών, μία από το Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας, μία από το Δήμο Μακρακώμης και ένας αλλοδαπός  που μένει στο Hot Spot Θερμοπυλών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση