Καμένα Βούρλα: Τουρίστριες χάθηκαν και εγκλωβίστηκαν σε ορεινή περιοχή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 08:18 Καμένα Βούρλα: Τουρίστριες χάθηκαν και εγκλωβίστηκαν σε ορεινή περιοχή

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια τριών νεαρών Γερμανίδων που χάθηκαν σε ορεινή περιοχή πάνω από την Καρυά των Καμένων Βούρλων.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης όταν οι τρεις νεαρές Γερμανίδες που παραθερίζουν στα Καμένα Βούρλα θέλησαν να πάνε μια βόλτα στα ορεινά της περιοχής.

Ανηφόρισαν προς Καρυά και συνέχισαν πιο ορεινά για να δουν τις ομορφιές της περιοχής. Άγνωστο πως, πιθανότατα και λόγω GPS, βρέθηκαν σε μια δύσβατη περιοχή στη θέση "Κουβέλια¨.

Το μικρό αυτοκινητάκι που είχαν ακινητοποιήθηκε σε κακοτράχαλο δρόμο, που δύσκολα έφτασε ακόμα και το πυροσβεστικό όχημα.

Τελικά οι τουρίστριες όταν άρχισε να σουρουπώνει και με το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο κάλεσαν το 112 και ζήτησαν βοήθεια, μη μπορώντας να δώσουν όμως το ακριβές στίγμα, που είχαν εγκλωβιστεί.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν το ΑΤ Καμένων  Βούρλων, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ για βοήθεια από πλευράς της Δημοτικής Αρχής έσπευσε και ο Πρόεδρος της ΤΚ των καμένων Βούρλων Δημήτρης Καραμανώλης.

Οι διασώστες με την πολύτιμη βοήθεια και ενός κατοίκου της Καρυάς, που γνώριζε καλά την περιοχή, κατάφεραν να εντοπίσουν τις τρεις κοπέλες, που ήταν πολύ καλά στην υγεία τους.

Το αυτοκίνητό τους όμως ήταν ακινητοποιημένο σε δύσβατο σημείο και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από τους πυροσβέστες του Αγίου Κωνσταντίνου να το προσεγγίσουν και να καταφέρουν να το τραβήξουν και να το απεγκλωβίσουν.

Οι τρεις Γερμανίδες ανακουφισμένες ευχαρίστησαν τους διασώστες που τις παρέλαβαν και τις οδήγησαν πίσω στα Καμένα Βούρλα, βάζοντας έτσι αίσιο τέλος στην περιπέτειά τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση