Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς: «Άμεση και επιτακτική ανάγκη η Σχολή Αρχιπυροσβεστών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 20:45 Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς: «Άμεση και επιτακτική ανάγκη η Σχολή Αρχιπυροσβεστών

Διαβάστε την επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την οποία απέστειλαν στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά, σχετικά με την «άμεση και επιτακτική η ανάγκη προκήρυξης διαγωνισμού για τη Σχολή Αρχιπυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος Ευάγγελος Υφαντής και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Κοτρώνης:

«Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας για την αναγκαιότητα προκήρυξης διαγωνισμού για τη Σχολή Αρχιπυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα, το θέμα δυστυχώς παραπέμπεται συνεχώς στο μέλλον ενώ ο αντίκτυπος που προκαλεί η έλλειψη της μεσαίας βαθμίδας της ιεραρχίας στην καθημερινή μας λειτουργία είναι σημαντικός. Μετά την ψήφιση του Ν.4662/2020 και συγκριμένα του άρθρου 39, το οποίο ρυθμίζει το θέμα της εισαγωγής στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και παρά το γεγονός ότι οι κενές οργανικές της αντίστοιχης κατηγορίας ανέρχονται τη στιγμή αυτή πάνω από 5.900 θέσεις πανελλαδικά, δεν υπάρχει ακόμα κανένας προγραμματισμός για την κάλυψη αυτών των θέσεων της συγκεκριμένης βαθμίδας. Η βαθμίδα, τον κομβικό ρόλο της οποίας όλοι αναγνωρίζουν ως σημαντικό για την καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών (λειτουργία φυλακών – ανακριτικό έργο) και επιβάλλεται άμεσα, όπως τόσο καιρό τώρα τονίζουμε, να ενισχυθεί.

Το αίτημα αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσει μία από τις προτεραιότητες της  πολιτικής ηγεσίας του νέου υπουργείου καθώς αυτό επιβάλλουν οι διαρκώς αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες.

Αναμένουμε την ικανοποίησή του με άμεση έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού Σχολής Αρχιπυροσβεστών, με ικανό αριθμό θέσεων για την μελλοντική πλήρη κάλυψη του συνολικού αριθμού των κενών, γεγονός που η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε μέν αποδεχθεί, αλλά ποτέ δεν υλοποίησε».