«Κύριε Υπουργέ γιατί δεν επαναλειτουργεί το Λιμενικό Τμήμα Αρκίτσας;»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 08:18 «Κύριε Υπουργέ γιατί δεν επαναλειτουργεί το Λιμενικό Τμήμα Αρκίτσας;»

Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, έστειλε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρκίτσας της Δημοτικής Ενότητας Δαφνουσίων, Γεώργιος Ρουμπής, ζητώντας να μάθει το λόγο που δε επαναλειτουργεί το Λιμενικό Τμήμα στην περιοχή.

Θυμίζουμε ότι το Μάιο του 2019 η τότε Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει την ανάληψη νομοθετικών ρυθμίσεων για την επανίδρυση του ΛΤ Αρκίτσας.

Με την αλλαγή της Κυβέρνησης, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης έχει καταθέσει τρεις σχετικές ερωτήσεις.

Τον Ιανουάριο του 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας είχε στείλει επίσης επιστολή για την επανίδρυσή του με προτάσεις, ενώ τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους ο Δήμος Λοκρών επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του για την παραχώρηση του κατάλληλου χώρου στο 2ο όροφο του κτιρίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρκίτσας, που θα καλύψει τις ανάγκης του Τμήματος.

Επιπλέον ξεκινάει το έργο για την αναβάθμιση των υποδομών ύψους 2.580.000 ευρώ που θα μετατρέψει το λιμάνι σε προορισμό μεγάλων επιβατικών και αλιευτικών σκαφών και θα αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των επιβατών και των οχημάτων που εξυπηρετεί.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Ρουμπή με την παρατήρηση προς τον Υπουργό ότι ίσως όλο αυτό συμβαίνει γιατί η Αρκίτσα δεν είναι στην Κρήτη!

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ !

Με μεγάλη μας λύπη σας εκφράζουμε την βαθειά μας δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση της υλοποίησης της απόφασης τον Υπουργείου σας για την επαναλειτουργία τον Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας.

Αν και έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια υπό την λήψη της σχετικής Υπουργικής απόφασης, δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα.

Στην τελευταία μας επιστολή προς εσάς, είχαμε ζητήσει να μυς αναφερετε τους λόγους της μη υλοποίησης της απόφασης, αλλα και πάλι δεν λαβαμε ουδεμία απάντηση.

Κύριε Υπουργέ, μήπως η μικρή Αρκίτσα θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να μεταφερθεί σε κάποιο Νομό της Κρήτης για να τύχει προνομιακής αντιμετώπισης

Επειδη η Αρκίτσα δεν βρίσκεται στην Κρήτη αλλά σε άλλο μέρος της πατρίδας μας και επειδή η πατρίδα μας είναι όλη η Ελλάδα, παρακαλούμε όπως τουλάχιστον μας ενημερώσετε τους λόγους της μη υλοποίησης της απόφασης τον Υπουργείου σας για την επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε σε όλους τους βουλευτές του νομού, τον Περιφερειάρχη Στερεάς, τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας και το Δήμαρχο Λοκρών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση