Brevet 200 χλμ «Στα βουνά του Σπερχειού» !!!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 18:07 Brevet 200 χλμ «Στα βουνά του Σπερχειού» !!!

Ποδηλατικός αγώνας (χωρίς νικητή) ξεκινάει από τα Λουτρά Υπάτης για μοναδικές περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στη Φθιώτιδα.

Το Σάββατο 9.10.2021 στις 8:00 θα δοθεί η εκκίνηση για το πρώτο Brevet 200 χλμ. στην βόρειο-δυτική Φθιώτιδα γύρω από την κοιλάδα ρου Σπερχειού.

Η δράση ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού που υπάρχουν από το 1921 και γιορτάζουν τον επέτειό τους την ίδια χρονιά με την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Η υλοποίηση της επετειακής διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parisien γίνεται φέτος υπό την επίβλεψη της Μπλε Ποδηλατοτουριστικής Λέσχης Ελλάδος.

Τα Brevet είναι μη ανταγωνιστικοί αγώνες ποδηλασίας μεγάλων αποστάσεων.  Μη ανταγωνιστικός αγώνας σημαίνει πως δεν υπάρχει νικητής ούτε τελευταίος. Νικητές είναι όσοι καταφέρνουν να διανύουν συγκεκριμένη διαδρομή (200, 300, 400 ή 600 χλμ.) σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Τόπος εκκίνησης και τερματισμού του λόγω μεγάλης υψομετρικής διαφοράς απαιτητικού ορεινού Brevet των 200 χλμ είναι το Café-Bar Αργώ στα Λουτρά Υπάτης.

Ξεκινώντας από τα Λουτρά Υπάτης η διαδρομή περνάει από τα τρία μεγάλα βουνά της βόρειο-δυτικής Φθιώτιδος: Τυμφρηστός, Όθρυς και Οίτη.

Περνάει από την κοιλάδα του Σπερχειού με τα χαρακτηριστικά πλατανοδάση, από πευκοδάση, ελατοδάση και την τεχνητή λίμνη Σμοκόβου. Στο τέλος μας οδηγεί στην Ιερά Μονή Αγάθωνος και μας προσφέρει μαγευτική θέα προς όλα τα βουνά της Στέρεας Ελλάδας: Γκιώνα, Βαρδούσια, ακόμα και προς τα μακρινά Άγραφα κ.α.

Το ταξίδι μάς φέρνει από την ανατολική πλευρά του Τυμφρηστού στα εξής σημεία και χωριά: Λουτρά Υπάτης, Βίτωλη, Πτελέα, Νεχωράκι, Αγ. Γεώργιος, Τυμφρηστός.

Μετά από τη ράχη Τυμφρηστού με τις εγκαταστάσεις των Σαρακατσανέων στη θέση Αγ. Απόστολοι και την υπέροχη θέα στην κορυφή του βουνού περνάει από τον Προφ. Ηλία Νεοχωρίου Τυμφρηστού, συνεχίζει στο Φουρνά και τον Ταρζάν (γνωστό από τις „ειδικές“ του Ράλλυ Ακρόπολις).

Ακολουθεί το Φράγμα της Λίμνης Σμοκόβου και η Ανάβρα, και συνεχίζει στη Μακρυράχη το Περιβόλι και το Τρίλοφο.

Πριν την τελευταία ανηφόρα για την Ι.Μ. Αγάθωνος η διαδρομή διασχίζει την κοιλάδα του Σπερχειού με το πλατανοδάσος στον οικισμό Καστρί και την γέφυρα του Ίναχου (Βίστριτσα). Μετά από το μοναστήρι ο δρόμος περνάει από τον ειδυλλιακό Προφ. Ηλία του Καπνοχωρίου και την μαρτυρική κωμόπολη της Υπάτης. Ακολουθεί μια τελευταία γρήγορη κατηφόρα πριν τον τερματισμό στην Λουτρόπολη της Υπάτης.

Στο μήκος της διαδρομής υπάρχει τροφοδοσία την οποία προσφέρουν διάφορα μαγαζιά και θεσμοί του δήμου Λαμίας.

Μήκος διαδρομής: 197,5 km

Υψομετρικά: 3400 m

Υπεύθυνος Διοργάνωσης

Derk von Moock (συζ. Χριστίνας Παπασταμάτη) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση