Όμιλοι δημιουργικότητας και καινοτομίας από το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 19:22 Όμιλοι δημιουργικότητας και καινοτομίας από το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Λαμίας

Για την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών, τόσο των Πειραματικών Σχολείων όσο και άλλων σχολείων της δημόσιας εκπαίδευσης δημιουργούνται όμιλοι αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας οι οποίοι λειτουργούν μετά τη λήξη των μαθημάτων του ημερησίου ωρολογίου προγράμματος.

Οι όμιλοι αφορούν διάφορους γνωστικούς τομείς και έχουν ως σκοπό την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και την προώθηση της καινοτομίας. Στο πλαίσιο λειτουργίας τους αξιοποιούνται σύγχρονες διδακτικές μεθοδολογίες και μέσα διδασκαλίας, αναπτύσσεται καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό και υλοποιούνται συνεργασίες με Α.Ε.Ι., Ερευνητικά Κέντρα, Ιδρύματα κ.ά.

Στους Ομίλους έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία της Λαμίας. Η φοίτηση στους ομίλους είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Οι όμιλοι λειτουργούν μετά το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα σε ωράριο που καθορίζει κάθε σχολείο. Για να θεωρηθεί επιτυχής η συμμετοχή των μαθητών στον όμιλο απαιτείται: (α) η συστηματική παρακολούθηση και

(β) η εκπόνηση εργασιών ή η πραγματοποίηση οποιουδήποτε άλλου έργου το οποίο τους ανατίθεται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του ομίλου.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ομίλου, στους συμμετέχοντες μαθητές χορηγείται πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής.

Το 16ο Δημοτικό Σχολείο που από φέτος λειτουργεί ως Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο προσκαλεί μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή από Δευτέρα 11 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 στους παρακάτω ομίλους:

1. «Όμιλος Τεχνολογίας», για μαθητές Δ΄- Ε΄-ΣΤ΄ τάξης κάθε Δευτέρα 13:45 μ.μ -15:15μ.μ. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σόρκου Ε.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 10

2. «Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής», για μαθητές Α΄-Β΄ τάξης κάθε Τρίτη 13:30μ.μ.-15:00μ.μ. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Γαζάκη Π.

 Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 20

3. «Όμιλος Μουσικής Δημιουργίας», για μαθητές Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ τάξης κάθε Τρίτη 14:00μ.μ- 15:30μ.μ. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Βεργιόγλου Ε.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15

4. «Τέχνη και Φυσικό Περιβάλλον», για μαθητές Γ΄-Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ τάξης κάθε Τετάρτη 13:30μ.μ.-15:30μ.μ. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασιάδου Ι.- Μέριανος Γ.

 Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15

5. «Θεατρικό παιχνίδι», για μαθητές Δ΄- Ε΄ τάξης κάθε Πέμπτη 13:30μ.μ.-15:00μ.μ. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κουτελίδα Δ.

 Μέγιστος αριθμός συμμετοχών:15

6. «Κινηματογραφικό εργαστήρι», για μαθητές Ε΄-ΣΤ΄ τάξης κάθε Παρασκευή 13:30μ.μ.-15:30μ.μ. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Παπαθανασίου Ε.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών:14

 Δίνεται προτεραιότητα στους μαθητές του 16ου Δημοτικού σχολείου μετά από σχετική αίτησή τους για τον όμιλο. Σε περίπτωση μεγάλης ζήτησης θα γίνεται κλήρωση. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ομίλους θα βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου :http://16dim-lamias.fth.sch.gr

Στη δήλωση που θα συμπληρώσουν οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών, η σειρά με την οποία δηλώνετε τους ομίλους καθορίζει και τη σειρά προτεραιότητας με την οποία θα γίνει η επιλογή για τη συμμετοχή στον όμιλο. Ένας μαθητής μπορεί να συμμετάσχει σε δύο (2) ομίλους κατ’ ανώτατο όριο. Η δήλωση πρέπει να αποσταλεί στο σχολείο με φαξ (2231023814) ή e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) ή να δοθεί αυτοπροσώπως, μέχρι τις 15 Oκτωβρίου 2021

Προσαρμοσμένη αναζήτηση