Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθινοπωρινή εξόρμηση σε Αμφιθέα- Κάστρο - Αφανό - Σπήλαιο Καγκάρου (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 11:35 Φθινοπωρινή εξόρμηση σε Αμφιθέα- Κάστρο - Αφανό - Σπήλαιο Καγκάρου (ΦΩΤΟ)

Οι Φθινοπωρινές μας εξορμήσεις συνεχίστηκαν αυτή την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, με την τρίτη για αυτή τη σεζόν πεζοπορική διαδρομή, στην περιοχή της Αμφιθέας και σε συνεργασία με τον ομώνυμο σύλλογο.

Αμφιθέα χωρίς “θέα” θα ήταν αδύνατο (γι αυτό πήρε και το όνομά της) θαυμάσαμε λοιπόν την απέραντη θέα στην Λαμία, από εδώ βλέπεις την ομορφιά μιας πόλης χτισμένη ανάμεσα σε δύο λόφους, ανάμεσα σε βουνά και θάλασσα, την Οίτη, την Όρθρυ, τον Μαλιακό κόλπο, κάνοντας μια συνολική διαδρομή περίπου 6,00 km και δύο ωρών.

Περάσαμε από τα πετρόκτιστα πολυβολεία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ,συνεχίσαμε την κορυφογραμμή περπατώντας το λόφο προς το  Κάστρου της Λαμίας , περάσαμε από τα στενά  γραφικά δρομάκια μια πανέμορφης, πανοραμικής αλλά παραμελημένης γειτονιάς, του Αφανού και καταλήξουμε στο υπέροχο σπήλαιο του Καγκάρου που δύσκολα το εντοπίζεις αν δεν το γνωρίζεις, αν και είναι στο κέντρο του  Αφανού. Αν και απροσπέλαστο στο εσωτερικό του, μπορείς να διακρίνεις σταλακτίτες και σταλαγμίτες!

Σποραδικές προσπάθειες εξερεύνησης, αναδείξεις και ανάπλασης της περιοχής δεν είχαν συνέχεια. Ένα σημείο ακόμη, ιδιαίτερου φυσικού κάλους, εγκαταλελειμμένο στο ελος του χρόνου όπως και τόσες άλλες όμορφες γωνιές  αυτό του τόπου. Και όμως, αυτά είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, τις πόλης μας που μπορούν να της αλλάξουν μορφή, να την γνωρίσουν και να τη χαρούν οι Λαμιώτες, να γίνει τόπος προορισμού για ταξιδιώτες.

Σκοπός των πεζοπορικών μας διαδρομών, εκτός από την επαφή με τη φύση και την άθληση, είναι η ανάδειξη όλων αυτών που χρόνια τώρα προσπαθούμε να πείσουμε τους αρμόδιους να προχωρήσουν στην αξιοποίησή τους.

Συνεχίζουμε τις πεζοπορικές διαδρομές μας κάθε Τετάρτη όσο ο καιρός μας το επιτρέπει, θα σας ενημερώσουμε άμεσα για την επόμενη διαδρομή μας.

*Στις πεζοπορικές μας εξορμήσεις λαμβάνονται όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας για τον COVID-19

Δείτε φωτογραφίες: