Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέχρι 7 Οκτωβρίου 2022 οι αιτήσεις για τους πληγέντες από τον «Ιανό»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 17:13 Μέχρι 7 Οκτωβρίου 2022 οι αιτήσεις για τους πληγέντες από τον «Ιανό»

Αφορά δικαιούχους στεγαστικής συνδρομής των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Κορινθίας.

Ένα χρόνο παράταση, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, δόθηκε στους πληγέντες του "Ιανού" που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτημα για έκδοση άδειας Επισκευής και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, όπως και για έκδοση βεβαίωσης Καθορισμού Δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής για Ανακατασκευή κτιρίων.

Σύμφωνα με Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4646 (τ. Β’) ορίζεται νέα προθεσμία, έως την 7η Οκτωβρίου 2022.

Οι συγκεκριμένες αιτήσεις αφορούν αποκλειστικά σε κτίρια και χώρους κτιρίων και συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, συνήθως και από έκθεση μηχανικού, υποβάλλονται απ’ ευθείας στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, χωρίς να εμπλέκονται τοπικές υπηρεσίες ή φορείς.

Αυτό ίσχυε και στο ξεκίνημα της διαδικασίας και θα συνεχίσει να ισχύει και για τον επόμενο ένα χρόνο.

Αφορά δε, δικαιούχους των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Κορινθίας.

Η παράταση κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί γιατί τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού δημιούργησαν δυσκολίες στους πληγέντες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, για την σύνταξη και υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, για την αποκατάσταση των κτιρίων τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ΦΕΚ.