Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψυχοπαθής γιος έσπασε στο ξύλο την 65χρονη μάνα του

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 08:30 Ψυχοπαθής γιος έσπασε στο ξύλο την 65χρονη μάνα του

Στο Δικαστήριο υποστήριξε ότι δεν του έδινε το δώρο που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επειδή του έσωσε τη ζωή! Ζητήθηκε ο άμεσος εγκλεισμός του σε ψυχιατρική δομή…

Το δράμα μιας οικογένειας σε χωριό του Αλμυρού, που φέρεται να υποφέρει τα πάνδεινα εξαιτίας του 40χρονου ψυχικά διαταραγμένου παιδιού, αποκάλυψε χθες μια δίκη στο πλαίσιο του αυτόφωρου, για ενδοοικογενειακή βία, με θύματα την 65χρονη μητέρα και τον 39χρονο αδελφό του.

Από την απολογία του κατηγορούμενου φάνηκε ότι χρίζει ιατρικής παρακολούθησης, ενώ η μητέρα και ο αδελφός του δεν ζήτησαν την καταδίκη του, αλλά βοήθεια για να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο 40χρονος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης για ενδοοικογενειακή βία, καθώς ευρισκόμενος σε χωριό της περιοχής Αλμυρού με ένα ξύλο (από καρέκλα) έκανε «τόπι» στο ξύλο την 65χρονη μητέρα του και χτύπησε και τον 39χρονο αδελφό του, πριν κληθεί η Αστυνομία. Ο δράστης οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και στην απολογία του παραδέχθηκε ότι λογομάχησε με τη μητέρα του, επειδή ενώ είχε πάει στο σπίτι το «δώρο» του Προέδρου της Δημοκρατίας (!), που του είχε δώσει όταν του έσωσε τη ζωή στην Αθήνα και ήταν 200.000 €, τα κράτησε η ίδια και δεν του τα επιστρέφει… Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο ότι πρέπει να λάβει οπωσδήποτε ιατρική βοήθεια και ζήτησε να πραγματοποιηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και μέχρι τότε θα απομακρυνθεί από το σπίτι του.

Ξύλο και απειλές

Ο αδελφός του κατηγορούμενου, είπε ο 40χρονος αποτελεί απειλή για τη ζωή τους, από τη στιγμή που πήρε ένα ξύλο και χτύπησε άγρια τη μητέρα τους στο πόδι και σε άλλα σημεία του σώματός της. Επίσης θύμα της οργής του έπεσε και ο ίδιος που δέχθηκε χτυπήματα στο χέρι, ενώ τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει.

Ο αδελφός του κατηγορούμενου, ζήτησε να προστατευτεί η οικογένεια, διότι τους απείλησε ότι θα τους κόψει το κεφάλι, ευρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση και είπε πως πέρσι επισκέφθηκαν ψυχίατρο στην Αθήνα, ο οποίος του χορήγησε φαρμακευτική αγωγή, αλλά δεν την πήρε.

Του ζήτησε να χτυπήσει την ίδια

Η 65χρονη μητέρα του κατηγορούμενου τόνισε ότι το βράδυ της Τετάρτης ο 40χρονος βγήκε για περπάτημα και επιστρέφοντας ήταν αγριεμένος. Πήγε στο μαγαζί που διαθέτει ο αδελφός του και βρισκόταν η ίδια και χωρίς λόγο άρχισε να σπάει τραπέζια και καρέκλες.

Τότε η γυναίκα κατέθεσε ότι του ζήτησε να σταματήσει και του έδωσε ένα ξύλο, λέγοντάς του να χτυπήσει την ίδια, αν είναι να σπάσει και άλλα πράγματα.

Τότε ο κατηγορούμενος άρπαξε ένα ξύλο και άρχισε να τη χτυπά στα πόδια, στα χέρια και στην πλάτη. Στο σκηνικό βρέθηκε και ο 39χρονος αδελφός που προσπάθησε να τον συγκρατήσει λέγοντάς του να μη τη χτυπάει, καθώς έχει πέσει στο πάτωμα, αλλά επιτέθηκε και σ’ αυτόν, χτυπώντας τον στο χέρι…

Η γυναίκα παραδέχτηκε ότι ο γιος της αντιμετωπίζει πρόβλημα, τόνισε ότι επισκέφθηκαν ψυχίατρο στην Αθήνα, που του έδωσε φάρμακα, αλλά δεν τα πήρε ποτέ.

Καταλήγοντας η 65χρονη ζήτησε από το Δικαστήριο ο γιος της να μην τιμωρηθεί, αλλά να δεχθεί να μεταβεί σε ψυχίατρο για να τον βοηθήσει.

«Μου έδωσαν δηλητήριο»

Στην απολογία του ο 40χρονος ανέφερε ότι του έδωσαν ναρκωτικά, υδροκυάνιο και χλωροφόρμιο, ενώ κάποιος προσπάθησε να τον δολοφονήσει (αναφερόμενος στην αγωγή του ψυχιάτρου που δεν πήρε).

Όπως είπε, διδάσκει kick boxing , αλλά λόγω της καραντίνας και επειδή δεν εργαζόταν, η κατάστασή του χειροτέρεψε.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο ότι πρέπει να λάβει οπωσδήποτε ιατρική βοήθεια και ζήτησε να πραγματοποιηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και μέχρι τότε θα απομακρυνθεί από το σπίτι του και θα μείνει σε ψυχιατρική δομή.  

Πηγή: magnesianews.gr